Opnå en bedre økonomi og kom ud af RKI

22. marts 2016

At låne penge kan i nogens tilfælde resultere i økonomiske udfordringer. Vi ønsker, at vores forbrugere kun optager økonomisk forsvarlige lån. Som forbruger bør du altså kun låne penge efter grundige overvejelser. Lånio.dk kalder dette for: Lån penge smart.

Hvis du på nuværende tidspunkt allerede er registreret i RKI, er du officielt stemplet som dårlig betaler. Det betyder, at du vil have svært ved yderligere at optage hurtige lån hos låneudbydere. Hos Lånio.dk har du således heller ikke mulighed for at optage lån hos vores tilknyttede lånevirksomheder.

Vores samarbejdspartner, Curodan.dk, er en virksomhed, der hjælper forbrugere med at komme ud af RKI. Firmaet består af en række konsulenter, som har specialiseret sig i økonomisk privatrådgivning. Curodan kan altså hjælpe dig som forbruger med at få styr på din gæld og dermed komme ud af RKI.

Hvad er RKI?

RKI er forkortelsen for Ribers Kreditinformation, som virksomheden er døbt i 1971. I dag ejes RKI af Experian. RKI er et register for dårlige betalere; altså forbrugere, som har ikke har tilbagebetalt sin gæld rettidigt til sine kreditorer. RKI bruges af virksomheder til at vurdere, hvorvidt de ønsker at tilbyde dig kredit eller ej.

Hvis du er registreret i RKI, vil lånevirksomheder (også banker) typisk afvise muligheden for, at du kan optage et lån. Det vil også have indflydelse på dine muligheder for at tegne forsikringer, hvis du er optaget i RKI.

Er jeg registreret i RKI?

Typisk får man klar besked pr. brev, hvis man er blevet optaget i RKI. Langt de fleste forbrugere vil derfor være klar over, hvis de er registreret i RKI. Mange danskere vælger dog at ignorere disse breve, når de først er havnet i gældsfasen, hvorfor et fåtal ikke er klar over, at de er havnet i RKI.

Hvis du skylder en større mængde penge og ikke har betalt denne tilbage inden for aftalt tid, er der en chance for, at din kreditor har valgt at registrere dig i RKI.

Det er ganske nemt at tjekke, om du er registreret i RKI.

Få hjælp til at komme ud af RKI

Curodan.dk, som er vores samarbejdspartner kan hjælpe dig med at komme ud af RKI. Hjælpen består af en proces, som indeholder følgende 3 steps:

  1. Gældsanalyse: Curodan foretager en analyse af din økonomi og identificerer de underliggende problemer.
  2. Gældsrådgivning: Der tilknyttes en gældsrådgiver til din sag. Denne rådgiver fører kontakten med dine kreditorer.
  3. Gældsrabat: Den tilknyttede gældsrådgiver tager kontakt til dine kreditorer og forsøger at opnå fordelagtige aftaler, så du kan få rabat på din gæld.

Ved at alliere dig med en professionel partner som Curodan.dk, forøger du dine chancer for at komme ud af RKI. Virksomheden kan yderligere hjælpe dig på følgende måder:

  1. At søge gældssanering, med henblik på at få nedsat eller helt slettet din gæld hos din tidligere kreditor
  2. At indgå såkaldte frivillige akkorder for at nedskrive din gæld med en vis procentdel.
  3. At lægge et nyt budget, så du får et bedre overblik over indtægter og udgifter.
  4. At omlægge dine nuværende lån, så du kan spare penge.

Ovenstående hjælp skal resultere i, at du kan komme ud af RKI.