A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 4 min.
Opdateret: 15. juli 2022

Lånio logoDerfor har mere end 150.000 danskere tillid til Lånio

Vores mission er at hjælpe dig med at træffe klogere finansielle beslutninger. Selvom vores service er gratis, bliver vi kompenseret af vores samarbejdspartnere, hvis du optager et lån, du har ansøgt gennem os. Uanset hvad er vores guides, information og kundeservice alt sammen designet til at tilbyde troværdig hjælp til dig for at du kan træffe det bedste valg til dine behov. Læs mere om hvordan vi tjener penge og vores redaktionelle integritet.

Overvejelser i forbindelse med optagelse af lån

Når du skal låne penge online, er der en række overvejelser, som du bør gøre dig. Den tid og de overvejelser, som du bør gøre dig, kan være givet rigtig godt ud i sidste ende. Eksempelvis er det meget fordelagtigt for dig at indhente flere lånetilbud, før du vælger, hvilken udbyder du ønsker. På den måde kan du sikre, at du får et billigt lån.

1. Valg af låneudbyder

Lånemarkedet er de senere år blevet lidt af en jungle at finde rundt i, og kan være svært at få det store overblik over. Det skyldes, at der er kommet en lang række udbydere af lån på internettet oven i alle de traditionelle banker og sparekasser, som vi har kendt gennem mange år. Derudover findes der mange typer af lån og forbrugslån, som kan være svære at adskille fra hinanden.

Overordnet bør du besøge udvalgte låneudbyderes hjemmeside, surfe lidt rundt på siden og undersøge, hvad den pågældende udbyder kan tilbyde. Det kan til tider give nogle indikationer, om det er en låneudbyder, som du vil kunne identificere dig med. I den forbindelse kan du også søge på Trustpilot, hvordan låntagere rater diverse låneudbydere.

2. Hvad skal lånet bruges til

For det første er det vigtigt at fastslå, hvad formålet med lånet er. Det er afgørende for, hvilken type lån, du skal vælge, og ligeledes hvilken låneudbyder, du skal vælge.

Er der tale om et større lån, for eksempel et erhvervslån eller køb af ny bil, så skal det være en udbyder, der f.eks. vil kunne tilbyde dig en længere løbetid. Du kan med fordel læse vores store test af billigste billån, hvis du er på udkig efter et billån uden udbetaling.

Er der derimod tale om et mellem lån som fx lån til indskud eller et mindre lån til køb af et nyt TV, så er udvalget noget større, da langt de fleste udbydere tilbyder denne type privatlån. Det kan også være, at du ønsker at samle eksisterende lån i et samlelån.

3. Tilbagebetalingsperioden

Udover formål bør du også gøre dig nogle overvejelser omkring tilbagebetaling, inden du ansøger om et lån. Gør dig selv nogle overvejelser bl.a. omkring, hvor meget dit budget tillader dig at sidde for om måneden. Det kan også beregnes ved at fastsætte hvor lang en periode, lånet skal tilbagebetales over.

to haender penge

4. Hvad det koster at låne

Du bør også gøre dig nogle overvejelser omkring, hvad lånet kommer til at koste. Du bør derfor undersøge renten på de enkelte lån. Det gøres typisk ved at besøge de enkelte låneudbyderes hjemmeside. Her vil være anført rentesatser på de enkelte typer lån. De fleste udbydere har en låneberegner, som kan hjælpe dig med at skabe et overblik. I den forbindelse bør du også undersøge, hvilke gebyrer, der er ved optagelse af et lån hos de enkelte låneudbydere. Der kan være stor forskel på gebyerne, og de kan kaldes forskellige ting.

5. Tjek ÅOP

I den forbindelse vil du helt sikkert støde på begrebet ÅOP, der er en forkortelse af Årlig Omkostning i Procent. ÅOP er et vigtigt nøgletal, og de årlige omkostninger i procent viser dig, hvad det koster at have et lån inklusive renter og omkostninger. Alle omkostninger ved oprettelsen og i lånets løbetid indregnes, og der tages hensyn til, hvornår renter og afdrag skal betales. ÅOP giver dig mulighed for hurtigt at gennemskue, hvilket lån, der er billigst for dig, når du sammenligner tilbud fra forskellige låneudbydere. ÅOP skal altid være oplyst, når du får et tilbud om lån.

Du bør derfor indhente lånetilbud fra forskellige låneudbydere. Herefter kan du sammenligne de forskellige lånebetingelser, herunder også, hvorvidt det er muligt for dig at indfri lånet før tid, og i givet fald, hvad det evt. vil koste dig at indfri lånet før tid. Ved at få flere lånetilbud vil du som nævnt også nemt og hurtigt kunne vælge et billigt lån ved at sammenligne ÅOP.

Med vores nye låneberegneren kan du blandt andet beregne ÅOP, på et lånetilbud. Du skal blot indtaste få oplysninger om det lån du har fået tilbudt og får herefter udregnet ÅOP, samlet tilbagebetaling, kreditomkostninger og månedlig ydelse.

4.7 på Trustpilot | 401 anmeldelser