Overvejelser i forbindelse med optagelse af lån

gratis lånetilbud og vælg selv det billigste. Lån op til 300.000 kr. Rente fra 3,49%.
1. Bestil lånetilbud
Gratis og uforpligtende service
2. Modtag flere tilbud
Modtag tilbud fra flere banker online
3. Vælg billigste lån
Få pengene udbetalt med det samme
1. Bestil lånetilbud
2. Modtag flere tilbud
3. Vælg billigste lån
Find det billigste lån på 2 minutter!
Lånebeløb
Om dig
Beskæftigelse
Medansøger
Bankoplysninger
NemID
Lånebeløb:
kr.
Lånetid:
år
Forventet månedlig ydelse: Forventet ydelse: kr. / md.
Sikker SSL-kryptering

Overvejelser i forbindelse med optagelse af lån

Når du skal optage et lån, er der en række overvejelser, som du bør gøre dig. Den tid og de overvejelser, som du bør gøre dig, kan være givet rigtig godt ud i sidste ende.

1. Valg af låneudbyder

Lånemarkedet er de senere år blevet lidt af en jungle at finde rundt i, og kan være svært at få det store overblik over. Det skyldes, at der er kommet en lang række udbydere af lån på internettet oven i alle de traditionelle banker og sparekasser, som vi har kendt gennem mange år. Derudover findes der mange typer af lån og forbrugslån, som kan være svære at adskille fra hinanden.

Overordnet bør du besøge udvalgte låneudbyderes hjemmeside, surfe lidt rundt på siden og undersøge, hvad den pågældende udbyder kan tilbyde. Det kan til tider give nogle indikationer, om det er en låneudbyder, som du vil kunne identificere dig med. I den forbindelse kan du også søge på Trustpilot, hvordan låntagere rater diverse låneudbydere.

2. Hvad skal lånet bruges til

For det første er det vigtigt at fastslå, hvad formålet med lånet er. Det er afgørende for, hvilken type lån, du skal vælge, og ligeledes hvilken låneudbyder, du skal vælge. Er der tale om køb af ny bil, så skal det være en udbyder, der f.eks. vil kunne tilbyde dig en længere løbetid. Er der derimod tale om et mindre lån til køb af et nyt TV, så er udvalget noget større, da langt de fleste udbydere tilbyder denne type privatlån.

3. Tilbagebetalingsperioden

Udover formål bør du også gøre dig nogle overvejelser omkring tilbagebetaling, inden du ansøger om et lån. Gør dig selv nogle overvejelser bl.a. omkring, hvor meget dit budget tillader dig at sidde for om måneden. Det kan også beregnes ved at fastsætte hvor lang en periode, lånet skal tilbagebetales over.

to haender penge

4. Hvad det koster at låne

Du bør også gøre dig nogle overvejelser omkring, hvad lånet kommer til at koste. Du bør derfor undersøge renten på de enkelte lån. Det gøres typisk ved at besøge de enkelte låneudbyderes hjemmeside. Her vil være anført rentesatser på de enkelte typer lån. De fleste udbydere har en låneberegner, som kan hjælpe dig med at skabe et overblik. I den forbindelse bør du også undersøge, hvilke gebyrer, der er ved optagelse af et lån hos de enkelte låneudbydere. Der kan være stor forskel på gebyerne, og de kan kaldes forskellige ting.

5. Tjek ÅOP

I den forbindelse vil du helt sikkert støde på begrebet ÅOP, der er en forkortelse af Årlig Omkostning i Procent. ÅOP er et vigtigt nøgletal, og de årlige omkostninger i procent viser dig, hvad det koster at have et lån inklusive renter og omkostninger. Alle omkostninger ved oprettelsen og i lånets løbetid indregnes, og der tages hensyn til, hvornår renter og afdrag skal betales. ÅOP giver dig mulighed for hurtigt at gennemskue, hvilket lån, der er billigst for dig, når du sammenligner tilbud fra forskellige låneudbydere. ÅOP skal altid være oplyst, når du får et tilbud om lån.

Du bør derfor indhente lånetilbud fra forskellige låneudbydere. Herefter kan du sammenligne de forskellige lånebetingelser, herunder også, hvorvidt det er muligt for dig at indfri lånet før tid, og i givet fald, hvad det evt. vil koste dig at indfri lånet før tid. Ved at få flere lånetilbud vil du som nævnt også nemt og hurtigt kunne vælge det billigste lån ved at sammenligne ÅOP.

Spørgsmål og svar

Lånios unikke koncept gør det nemmere, hurtigere og mere overskueligt at låne penge online. Du udfylder kun én låneansøgning, hvorefter vi sætter bankerne i konkurrence om at give dig det bedste lån. Følg disse enkle trin for at få det billigste lån:

  1. Udfyld vores enkle låneansøgning - det tager kun 2 minutter
  2. Du modtager bankernes lånetilbud på din mail - ingen telefonisk kontakt til bankerne
  3. Du vælger det billigste lån

Du kommer i gang med vores låneberegner øverst på siden.

Lånio er de første i Danmark, der tilbyder dette unikke koncept, der gør det muligt at låne penge hurtigt på en simpel måde. I stedet for at udfylde et hav af låneansøgninger, udfylder du kun én hos Lånio, hvorfor du sparer en masse tid og besvær. Vi sætter bankerne i konkurrence om dig, så dit lån bliver så billigt som muligt. Vi kalder det: Lån penge smart.

Lånio fastsætter ikke renterne, men vi viser dig bankernes minimum- og maksimumrente. Det er udelukkende bankerne, der afgør hvilken rente, du får på dit lån. Hver bank behandler din låneansøgning individuelt og udarbejder et skræddersyet tilbud til dig ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Husk, at et lån ikke udelukkende består af renter, men også af andre gebyrer. Læs mere under ÅOP.

ÅOP står for lånets samlede årlige omkostninger i procent. Det betyder, at lånets ÅOP ikke kun inkluderer renter, men også andre gebyrer som etableringsgebyrer og administrationsomkostninger. Når du skal vurdere de lånetilbud, som Lånio indsamler til dig, bør du altid se på ÅOP’en.

Lånio står ikke for udbetalingen af pengene. Det gør Lånios banksamarbejdspartnere. Udbetalingen af pengene varierer således fra bank til bank men typisk står pengene på din konto indenfor 1-5 bankdage. Når du modtager lånetilbuddene fra bankerne, oplyses du om deres udbetalingstid - er en hurtigt udbetalingstid vigtigt for dig, kan du vælge den bank, der tilbyder dette.

Dit lån vil blive udbetalt på din egen konto. Det er dog bankerne og ikke Lånio, der står for udbetalingen af dit lån.

Lånio afgør ikke, hvorvidt din økonomi er god eller ej. Bankerne udarbejder individuelle lånetilbud ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Herefter vurderer bankerne, om de kan tilbyde dig et lån. Da du, med Lånios koncept, modtager flere lånetilbud, øger du dine chancer, for at få bevilget et lån. Chancerne for et lån øges desuden, hvis du har en medansøger.

Gennem Lånios koncept kan du finde forbrugslån fra 5.000 kr. og helt op til 300.000 kr. Som tommelfingeregel kan du øge din chance for godkendelse, ved at ansøge om lån på maksimum 90 % af din årsindkomst.

Alle Lånios banksamarbejdspartnere stiller ikke nødvendigvis de samme krav til dig som låntager. Men du får selvfølgelig kun lånetilbud fra banker, der vil godkende dig. Nogle banker stiller krav til årlig indkomst for dig eller din husstand. Derudover figurerer følgende generelle krav:

  • Du må ikke være registreret i RKI
  • Du skal minimum være 18 år

Ved at afkrydse boksen “jeg ønsker at samle lån/gæld” i vores låneformular, kan du fortælle bankerne, at dit lån skal bruges til indfri andre lån og dermed sænke dine samlede låneomkostninger. Det betyder dog ikke, at du udelukkende skal bruge pengene til at samle anden gæld. Eksempelvis kan du låne 40.000 kr. og angive, hvor stor andel af lånet, der skal anvendes på låneindfrielse.

Nej, det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge om online lån gennem Lånio. Desuden tillægges der ikke omkostninger på dit lån ved vores unikke koncept - dine lånevilkår vil være de samme som dem, du får tilbudt direkte på bankernes hjemmesider.

Det afhænger af, hvor lang tilbagebetalingstiden er på dit lån. Du kan i låneformularen angive over hvor lang tid du ønsker at tilbagebetale dit lån. Hos nogle af Lånios banksamarbejdspartnere er det desuden muligt at betale lånet ud før tid uden ekstra omkostninger.

Der er flere muligheder for at opnå en lav ydelse. Eksempelvis kan du i vores låneformular forlænge løbetiden, og dermed sænke den månedlige ydelse. Læs flere tips her til et billigere lån. Den månedlige ydelse fastsættes ikke af Låinio med af vores banksamarbejdspartnere ud fra dit ønskede lånebeløb, tilbagebetalingstid, renter og andre gebyrer.

Dette skal du angive i vores låneformular. Du kan således til dels selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Der kan dog opstå situationer, hvor Lånios banksamarbejdspartnere tilbyder dig lån med enten længere eller kortere tilbagebetalingstid end ønsket.

Svar: Ja det er muligt, men ikke anbefalet at have beskyttet adresse.

Det er muligt at optage et lån med adressebeskyttelse, men det er op til de enkelte banker, hvorvidt de tillader det eller ej. Oftest vil du blive bedt om at ophøre adressebeskyttelsen i den periode lånet ønskes eller benytte alternativ dokumentation. For at du kan modtage flest mulige lånetilbud og dermed få det billigste lån, anbefaler Lånio ikke at du har adressebeskyttelse i perioden lånet ønskes.

Når en bruger vælger at optage et lån gennem vores koncept, modtager Lånio en lille provision fra den valgte samarbejdspartner. Gennem Lånios Lån Penge Smart-koncept er det muligt at få endnu lavere renter, da bankerne sættes i konkurrence med hinanden, end ved at ansøge direkte hos den enkelte bank. Således tilbyder Lånio nye kunder til bankerne på en billig måde, og de penge bankerne sparer på smarte TV-spots og store reklamekampagner, kan komme dig til gode i form af lavere renter. Vores koncept kan påvirke dit lån i en positiv retning, hvorfor vores koncept aldrig vil blive en ulempe for dig.

Ja, det er til enhver tid muligt at fortryde et lån (kreditaftale). Bestemmelserne står i kreditaftalelovens §19, som skriver, at kan låntager fortryde en aftale om en finansieringsaftale inden for 14 dage.  

Har du behov for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 38 41 03 02. Du kan også skrive en mail til kundeservice@laanio.dk, hvor du vil få svar inden for 24 timer. Dette gælder selvfølgelig ikke i weekender, der vender de tilbage til dig direkte på førstkommende arbejdsdag.