Overvejelser i forbindelse med optagelse af lån

gratis lånetilbud fra flere banker og vælg selv det billigste. Lån op til 500.000 kr. Rente fra 3,49%.
Udfyld formularen for at få tilbud, det er <strong>gratis</strong> og <strong>uforpligtende</strong>.
1. Bestil lånetilbud
Du modtager <strong>tilbud fra flere banker</strong> som du kan sammenligne.
2. Modtag flere tilbud
<strong>Vælg det bedste tilbud.</strong> Så har du muligheden for at spare tusindvis af kroner.
3. Vælg billigste lån
Sådan virker det
Trustpilot logo
Låneformål
Kontaktinfo
Om dig
Privatøkonomi
Medansøger
Bankoplysninger
NemID
Forventet ydelse: Forventet ydelse: 1.367 kr. / md.
*Eks.: Lån på 150.000 kr. i 15 år. Mdl. ydelse 1.367 kr. med fast debitorrente på 7.3 % og stiftelsesomkostninger på 1.500 kr. ÅOP før skat på 7.47%. Samlede omk. 96.127 kr. Tilbagebetaling i alt 246.127 kr. 14 dages fortrydelsesret.
Spar tusindvis af kroner
Få tilbud på at samle dine eksisterende lån til ét billigere lån. Dine eksisterende lån bliver indfriet automatisk.
Indtast de lån du ønsker at samle her (op til 500.000 kr.)
Lånetype
Långiver
Månedlig ydelse
Restgæld
Lån 1:
Mdl. ydelse
Restgæld
Oversigt:
Samlet gæld: 0 kr.
Nyt lån til udbetaling: 0 kr.
Samlet lånebeløb: 0 kr.
Forventet månedlig ydelse:
0 kr. - 0 kr.
i stedet for 0 kr.
`
Ved 4 % - 12 % i debitorrente
Ønsker du penge til kontant udbetaling, udover de lån du vil samle?
Beløb til kontant udbetaling
Trustpilot logo
1. Bestil lånetilbud
2. Modtag flere tilbud
3. Vælg billigste lån
Sådan virker det
Vi er e-mærket!
e-mærket er din garanti for tryg og sikker handel på nettet
  • Løbende kontrol af webshop
  • Køberbeskyttelse på 10.000 kr.
  • Aktiv bekæmpelse af it-kriminalitet
Sidst opdateret: 02. september 2021

Overvejelser i forbindelse med optagelse af lån

Overvejelser i forbindelse med optagelse af lån

Når du skal tage et lån, er der en række overvejelser, som du bør gøre dig. Den tid og de overvejelser, som du bør gøre dig, kan være givet rigtig godt ud i sidste ende. Eksempelvis er det meget fordelagtigt for dig at indhente flere lånetilbud, før du vælger, hvilken udbyder du ønsker. På den måde kan du sikre, at du får et billigt lån.

1. Valg af låneudbyder

Lånemarkedet er de senere år blevet lidt af en jungle at finde rundt i, og kan være svært at få det store overblik over. Det skyldes, at der er kommet en lang række udbydere af lån på internettet oven i alle de traditionelle banker og sparekasser, som vi har kendt gennem mange år. Derudover findes der mange typer af lån og forbrugslån, som kan være svære at adskille fra hinanden.

Overordnet bør du besøge udvalgte låneudbyderes hjemmeside, surfe lidt rundt på siden og undersøge, hvad den pågældende udbyder kan tilbyde. Det kan til tider give nogle indikationer, om det er en låneudbyder, som du vil kunne identificere dig med. I den forbindelse kan du også søge på Trustpilot, hvordan låntagere rater diverse låneudbydere.

2. Hvad skal lånet bruges til

For det første er det vigtigt at fastslå, hvad formålet med lånet er. Det er afgørende for, hvilken type lån, du skal vælge, og ligeledes hvilken låneudbyder, du skal vælge.

Er der tale om et større lån, for eksempel et erhvervslån eller køb af ny bil, så skal det være en udbyder, der f.eks. vil kunne tilbyde dig en længere løbetid. Du kan med fordel læse vores store test af billigste billån, hvis du er på udkig efter et billån uden udbetaling.

Er der derimod tale om et mellem lån som fx lån til indskud eller et mindre lån til køb af et nyt TV, så er udvalget noget større, da langt de fleste udbydere tilbyder denne type privatlån. Det kan også være, at du ønsker at samle eksisterende lån i et samlelån.

3. Tilbagebetalingsperioden

Udover formål bør du også gøre dig nogle overvejelser omkring tilbagebetaling, inden du ansøger om et lån. Gør dig selv nogle overvejelser bl.a. omkring, hvor meget dit budget tillader dig at sidde for om måneden. Det kan også beregnes ved at fastsætte hvor lang en periode, lånet skal tilbagebetales over.

to haender penge

4. Hvad det koster at låne

Du bør også gøre dig nogle overvejelser omkring, hvad lånet kommer til at koste. Du bør derfor undersøge renten på de enkelte lån. Det gøres typisk ved at besøge de enkelte låneudbyderes hjemmeside. Her vil være anført rentesatser på de enkelte typer lån. De fleste udbydere har en låneberegner, som kan hjælpe dig med at skabe et overblik. I den forbindelse bør du også undersøge, hvilke gebyrer, der er ved optagelse af et lån hos de enkelte låneudbydere. Der kan være stor forskel på gebyerne, og de kan kaldes forskellige ting.

5. Tjek ÅOP

I den forbindelse vil du helt sikkert støde på begrebet ÅOP, der er en forkortelse af Årlig Omkostning i Procent. ÅOP er et vigtigt nøgletal, og de årlige omkostninger i procent viser dig, hvad det koster at have et lån inklusive renter og omkostninger. Alle omkostninger ved oprettelsen og i lånets løbetid indregnes, og der tages hensyn til, hvornår renter og afdrag skal betales. ÅOP giver dig mulighed for hurtigt at gennemskue, hvilket lån, der er billigst for dig, når du sammenligner tilbud fra forskellige låneudbydere. ÅOP skal altid være oplyst, når du får et tilbud om lån.

Du bør derfor indhente lånetilbud fra forskellige låneudbydere. Herefter kan du sammenligne de forskellige lånebetingelser, herunder også, hvorvidt det er muligt for dig at indfri lånet før tid, og i givet fald, hvad det evt. vil koste dig at indfri lånet før tid. Ved at få flere lånetilbud vil du som nævnt også nemt og hurtigt kunne vælge et billigt lån ved at sammenligne ÅOP.

Med vores nye låneberegneren kan du blandt andet beregne ÅOP, på et lånetilbud. Du skal blot indtaste få oplysninger om det lån du har fået tilbudt og får herefter udregnet ÅOP, samlet tilbagebetaling, kreditomkostninger og månedlig ydelse.

Gazelle 2019Gazelle 2020

4,7 på Trustpilot | 347 anmeldelser

Spørgsmål og svar

Lånios unikke koncept gør det nemmere, hurtigere og mere overskueligt at låne penge online. Du udfylder kun én låneansøgning, hvorefter vi sætter bankerne i konkurrence om at give dig det bedste lån. Når du har modtaget dine nye lånetilbud, kan du nemt sammenligne og herefter vælge dét lån, som passer dig og din økonomi bedst.

Lånio er de første i Danmark, der tilbyder dette unikke koncept, der gør det muligt at låne penge hurtigt på en simpel måde. I stedet for at udfylde et hav af låneansøgninger, udfylder du kun én hos Lånio, hvorfor du sparer en masse tid og besvær. Vi sætter bankerne i konkurrence om dig, så dit lån bliver så billigt som muligt. Vi kalder det: Lån penge smart.

Lånio fastsætter ikke renterne, men vi viser dig bankernes minimum- og maksimumrente. Renten starter fra 3,49%, når du ansøger om lån på Lånio.dk. Det er udelukkende bankerne, der afgør hvilken rente, du får på dit lån. Hver bank behandler din låneansøgning individuelt og udarbejder et skræddersyet tilbud til dig ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Husk, at et lån ikke udelukkende består af renter, men også af andre gebyrer.

ÅOP står for lånets samlede årlige omkostninger i procent. Det betyder, at lånets ÅOP ikke kun inkluderer renter, men også andre gebyrer som etableringsgebyrer og administrationsomkostninger. Når du skal vurdere de lånetilbud, som Lånio indsamler til dig, bør du altid se på ÅOP’en.

Lånio står ikke for udbetalingen af pengene. Det gør Lånios banksamarbejdspartnere. Udbetalingen af pengene varierer således fra bank til bank men typisk står pengene på din konto indenfor 1-5 bankdage. Når du modtager lånetilbuddene fra bankerne, oplyses du om deres udbetalingstid - er en hurtigt udbetalingstid vigtigt for dig, kan du vælge den bank, der tilbyder dette.

Lånio afgør ikke, hvorvidt din økonomi er god eller ej. Bankerne udarbejder individuelle lånetilbud ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Herefter vurderer bankerne, om de kan tilbyde dig et lån. Da du, med Lånios koncept, modtager flere lånetilbud, øger du dine chancer, for at få bevilget et lån. Chancerne for et lån øges desuden, hvis du har en medansøger.

Gennem Lånios koncept kan du finde forbrugslån fra 10.000 kr. og helt op til 500.000 kr. Som tommelfingeregel kan du øge din chance for godkendelse, ved at ansøge om lån på maksimum 90 % af din årsindkomst.

Alle Lånios banksamarbejdspartnere stiller ikke nødvendigvis de samme krav til dig som låntager. Men du får selvfølgelig kun lånetilbud fra banker, der vil godkende dig. Nogle banker stiller krav til årlig indkomst for dig eller din husstand. Derudover figurerer følgende generelle krav:

  • Du må ikke være registreret i RKI
  • Du skal minimum være 18 år

Ved at vælge "samle eksisterende lån" når du skal angive låneformål i vores låneformular, kan du fortælle bankerne, at dit lån skal bruges til at indfri andre lån og dermed sænke dine samlede låneomkostninger. Det betyder dog ikke, at du udelukkende skal bruge pengene til at samle anden gæld. Eksempelvis kan du låne 40.000 kr. og angive, hvor stor andel af lånet der skal anvendes på indfrielse af eksisterende gældsposter.

Nej, det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge om online lån gennem Lånio. Desuden tillægges der ikke omkostninger på dit lån ved vores unikke koncept - dine lånevilkår vil være de samme som dem, du får tilbudt direkte på bankernes hjemmesider.

Der er flere muligheder for at opnå en lav ydelse. Eksempelvis kan du i vores låneformular forlænge løbetiden, og dermed sænke den månedlige ydelse. Den månedlige ydelse fastsættes ikke af Lånio med af vores banksamarbejdspartnere ud fra dit ønskede lånebeløb, tilbagebetalingstid, renter og andre gebyrer.

Du kan ansøge om en tilbagebetalingstid på 1-12 år (12-144 måneder). Du kan således til dels selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Der kan dog opstå situationer, hvor Lånios banksamarbejdspartnere tilbyder dig lån med enten længere eller kortere tilbagebetalingstid end ønsket.

Ja, det er muligt, men ikke anbefalet at have beskyttet adresse.

Det er muligt at optage et lån med adressebeskyttelse, men det er op til de enkelte banker, hvorvidt de tillader det eller ej. Oftest vil du blive bedt om at ophøre adressebeskyttelsen i den periode lånet ønskes eller benytte alternativ dokumentation. For at du kan modtage flest mulige lånetilbud og dermed få det billigste lån, anbefaler Lånio ikke at du har adressebeskyttelse i perioden lånet ønskes.

Når en bruger vælger at optage et lån gennem vores koncept, modtager Lånio en lille provision fra den valgte samarbejdspartner. Gennem Lånio.dks Lån Penge Smart-koncept er det muligt at få endnu lavere renter, da bankerne sættes i konkurrence med hinanden.

Ja, det er til enhver tid muligt at fortryde et lån (kreditaftale). Bestemmelserne står i kreditaftalelovens §19, som skriver, at kan låntager fortryde en aftale om en finansieringsaftale inden for 14 dage.

Har du behov for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 52 10 50 24. Du kan også skrive en mail til kundeservice@laanio.dk, hvor du vil få svar inden for 24 timer. Dette gælder selvfølgelig ikke i weekender, der vender de tilbage til dig direkte på førstkommende arbejdsdag.