Vores råd til en bedre privatøkonomi

Seneste blogindlæg
09. december 2021
01. juli 2020
Sådan finder du nye lån i Danmark
01. oktober 2021
Sådan finder du nye lån i Danmark

Et voksende antal danskere efterspørger nye lån på nettet. Derfor har vi lavet denne guide og samlet alt du behøver at vide, for at finde dit nye lån. Denne guide er din sikkerhed for ikke a…

Læs mere
Ny lov om ÅOP-loft
01. juli 2020
Ny lov om ÅOP-loft

Ny lovgivning sikrer, at forbrugere ikke ender i en endeløs gældsspiral. Der er blandt andet nye regler for ÅOP, omkostninger og markedsføring. Læs mere her.

Læs mere
22. juni 2020
Undersøgelse: Her stod fotovognene mest i din kommune

Hvor i landet bliver danskerne oftest taget i fartkontroller? Læs undersøgelsen her, som er lavet med Rigspolitiets data fra 2019.

Læs mere
27. marts 2020
Sådan får du styr på gælden

Er du i tvivl om, hvordan du kan gøre din gæld mindre? Vi giver dig fem gode råd, så du kan mindske din ydelse og undgå ekstra gebyrer.

Læs mere
19. februar 2020
15 tips: Guide til det bedste bilkøb

Er du ved at købe bil, men ved ikke hvordan du forbereder dig bedst? Vi har lavet en guide, der kan hjælpe dig før, under og efter købet, hvad end du køber privat eller gennem forhandler.

Læs mere
12. november 2019
Hvad koster det at have bil?

Vi har undersøgt hvilke udgifter, der er ved at have bil. Ud fra det har vi lavet et bilbudget, som du kan downloade, så du kan få et overblik over din økonomi på årlig og månedlig basis.

Læs mere
06. november 2019
Sådan får du en bedre kreditvurdering

Vi har lavet en guide, der skal hjælpe dig med at få en bedre kreditvurdering. Det gøres gennem seks tips til at forbedre din kreditvurdering. Læs mere her.

Læs mere
01. november 2019
Hvad koster det at flytte?

Vil du gerne flytte, men er i tvivl om, hvilke udgifter der er i forbindelse med at flytte? Så kan du i denne artikel få svaret på, hvad det koster at flytte.

Læs mere
Lån til beboerindskud: Hvor meget låner din kommune ud?
17. oktober 2019
Lån til beboerindskud: Hvor meget låner din kommune ud?

Vil du gerne vide, hvor meget der bliver udlånt i beboerindskud? Vi har undersøgt, hvor meget der bliver udlånt i alle landets kommuner og regioner.

Læs mere
17. september 2019
5 faresignaler ved dit nye lån

Overvejer du et nyt kviklån i 2019, og er du i tvivl om, hvilke muligheder du har? I dette indlæg forklarer vi, hvilke faresignaler du skal være opmærksom på, når du optager lån.

Læs mere
10. september 2019
I disse kommuner kan det bedst betale sig at bygge nyt hus

Vil du gerne vide, hvor det kan betale sig at bygge et nyt hus i stedet for at købe et eksisterende? Vi har undersøgt, hvad du har til rådighed til at købe en ny byggegrund for.

Læs mere
24. maj 2019
Forskellige lånetyper

Der findes mange forskellige typer af lån på markedet: forbrugslån, billån, kviklån. Det kan virke forvirrende, men faktisk findes der overordnet set kun 3 overordnede lånetyper.

Læs mere
09. april 2019
Undersøgelse: I disse kommuner er der flest sigtelser for økonomisk kriminalitet

Er du nysgerrig efter at vide, hvor mange anmeldelser og sigtelser indenfor økonomisk kriminalitet, der er i netop din kommune? Dette, og meget mere kan du få svar på i denne artikel.

Læs mere
14. februar 2019
Unik data: Det lånte danskerne mest til på Lånio.dk i 2018

Lånio.dk har undersøgt, hvilke lån der var populære blandt dets ansøgere for at tydeliggøre, hvad danskerne ikke havde råd til i 2018.

Læs mere
18. september 2018
Undersøgelse: Hvor stor er din forhandlingskraft ved boligkøb i din kommune?

Vi har undersøgt i hvilken kommune, du kan opnå det største nedslag i prisen på din bolig i 2018. Se her, hvor meget du kan spare i din kommune.

Læs mere
03. september 2018
Hvordan har danskernes realkreditlån ændret sig siden 2008?

Vi har undersøgt realkreditlånets udvikling de sidste 10 år og sammenlignet udviklingen med udlånsrenterne fra samme periode.

Læs mere
03. september 2018
Sammenlign her: Er du rigere end dine jævnaldrende?

Lånio.dk har undersøgt danskernes gæld og formue. Eksempelvis kan unge i 20'erne forvente, at deres formue stiger 20 gange frem mod pensionsalderen.

Læs mere
08. august 2018
Undersøgelse: Huslejepriser i 1940 vs. 2018

Lånio.dk har undersøgt og sammenlignet husplejepriserne fra 1940 og 2018. Læs med her, og se hvor meget huslejepriserne er steget de sidste 78 år.

Læs mere
17. juli 2018
Undersøgelse: Stor forskel på dyreste og billigste studieby

Står du og skal starte på en uddannelse i en af Danmarks studiebyer? Hvis ja, så kan du læse med her og få overblik over hvor store omkostninger, der er forbundet med din studieby.

Læs mere
26. juni 2018
Undersøgelse: Sådan får du mest rejse for pengene

Er du en af de danskere, der ønsker en storbyferie i Paris? Så kan du i dette blogpost finde ud af, hvilken type af rejse, der passer dig bedst. Hvad end du skal spare penge eller tid.

Læs mere
23. marts 2018
Undersøgelse: I disse kommuner får du mest sommerhus for pengene

Her finder du en ny, omfattende undersøgelse, som viser, i hvilke kommuner du får mest sommerhus for pengene. Undersøgelsen kan nemt aflæses på vores interaktive kort.

Læs mere
09. februar 2018
Sådan får du råd til Roskilde Festival og rejse

Har du sjældent råd til både at rejse og tage på Roskilde Festival? Her får du en grafik med svaret på, hvordan du får råd til begge.

Læs mere
07. februar 2018
10 tips til at tjene penge på loppemarkedet

Er dit hjem også fyldt med ting, du aldrig får brugt? Vi har samlet 10 simple facts til dig, der gerne vil rydde op og sælge ud.

Læs mere
01. februar 2018
Hvad betyder indfrielse af lån?

Hvad betyder indfrielse af lån? Her får du en guide til, hvad der er vigtigt at vide om indfrielse af lån. Få svar på, hvordan du indfrier dit lån, hvilke fordele der er, hvad forskellen er…

Læs mere
31. januar 2018
Hvad koster det at låne en million?

I denne artikel har vi undersøgt, hvilke faktorer du skal være opmærksom på, når du låner 1 million kroner.

Læs mere
04. januar 2018
Vær opmærksom på dette, når du optager et lån

Skal du til at tage lån og føler du dig lidt overhalet af lånebegreberne? Læs dette blogpost og bliv meget klogere på alt, hvad du skal vide, når du optager et lån.

Læs mere
12. december 2017
Undersøgelse af færdselsuheld i Danmark

Interaktivt kort: I Danmark er færdselsuheld faldet med over 50% siden 1998. Dog er der stadig mange personskader og især Jylland er den store synder.

Læs mere
21. november 2017
Unge, gæld og opsparing

Mange unge mellem 18-29 år ender med at blive dårlige betalere. Faktisk er tallet op på 50.000 unge som står registreret i RKI. Især i København har mange unge en stor gæld.

Læs mere
21. november 2017
Sådan sparer du penge i julen

Få i denne artikel et overblik over, hvor meget julen koster dig, og hvordan du kan spare i budgettet.

Læs mere
12. oktober 2017
Danmarks offentlige gæld falder

Hele EU og Danmarks gæld faldet støt og roligt viser nye tal fra Danmarks Statistik. Dette afspejles også i de danske kommuner, som i de fleste tilfælde oplever økonomisk fremgang.

Læs mere
03. oktober 2017
SU-lånet er ikke nok: Studerende supplerer med forbrugslån

Ny undersøgelse viser, at de danske studerende optager forbrugslån uden om SU-lånet.

Læs mere
07. september 2017
Undersøgelse: Danmarks billigste billån i 2024 (opdateret)

Er du i tvivl om hvilket billån, der er det billigste? Her har vi samlet en oversigt over de billigste billån.

Læs mere
05. september 2017
Overblik over de studerendes boligjagt

På Lånio.dk har vi forsøgt at give dig en oversigt over de studerendes boligjagt på et presset boligmarked med tilhørende høje priser samt mangel på studieboliger.

Læs mere
29. august 2017
Hvordan fungerer bitcoins?

Bitcoin har fået mere medieomtale på det seneste. Men ved du enlig hvad bitcoin er og hvorfor det er så interessant? Det har vi udarbejdet en oversigt over!

Læs mere
29. august 2016
Få flere penge på kontoen med disse 5 apps

Vi har lavet en anmeldelse af 5 apps, med det formål at finde ud af hvilke apps, som hjælper med at danne et overblik over din økonomiske situation.

Læs mere
Forbrugslån vs. Kassekredit
12. april 2016
Forbrugslån vs. Kassekredit

Står du og skal bruge nogle ekstra penge, men er i tvivl om hvilken løsning, der er den mest optimale? Hvad er forskellen på de to typer af kredit, og hvornår er det klogt at vælge den ene t…

Læs mere
09. december 2021
Hvad er RKI?

Hvad står RKI for? Hvordan bliver du registreret i RKI? Og hvordan kommer du ud af det. Læs med her og bliv meget klogere på RKI, hvad det er, og hvad det betyder for dig som person.

Læs mere
22. marts 2016
Opnå en bedre økonomi og kom ud af RKI

Som registreret i RKI er du officielt stemplet som dårlig betaler. Står du i denne økonomisk uheldige situation? Læs så denne artikel, og få hjælp til en bedre og mere stabil økonomi.

Læs mere
15. februar 2016
Få overblik over SU lån

Overvejer du at optage et SU-lån? Læs med her og bliv klogere på denne form for lån.

Læs mere
10. februar 2016
Overvejelser i forbindelse med optagelse af lån

Læs her de overvejelser, du skal gøre dig i forbindelse med optagelse af lån.

Læs mere