Vores råd til en bedre privatøkonomi

Seneste blogindlæg
26. november 2019
01. november 2019
26. november 2019
Hvad koster det at have bil?

Vi har undersøgt hvilke udgifter, der er ved at have bil. Ud fra det har vi lavet et bilbudget, som du kan downloade, så du kan få et overblik over din økonomi på årlig og månedlig basis.

Læs mere
15. november 2019
Sådan får du en bedre kreditvurdering

Vi har lavet en guide, der skal hjælpe dig med at få en bedre kreditvurdering. Det gøres gennem seks tips til at forbedre din kreditvurdering. Derudover kan du se, hvad långiver kigger på, n…

Læs mere
01. november 2019
Hvad koster det at flytte?

Vil du gerne flytte, men er i tvivl om, hvilke udgifter der er i forbindelse med at flytte? Så kan du i denne artikel få svaret på, hvad det koster at flytte.

Læs mere
24. oktober 2019
Lån til beboerindskud: Hvor meget låner din kommune ud?

Vil du gerne vide, hvor meget der bliver udlånt i beboerindskud? Vi har undersøgt, hvor meget der bliver udlånt i alle landets kommuner og regioner.

Læs mere
24. september 2019
5 faresignaler ved dit nye lån

Overvejer du et nyt kviklån i 2019 og er i tvivl om hvilke muligheder du har, så kan du her se hvilke faresignaler du skal være opmærksom på når du optager lån. Vi har undersøgt hvad de fors…

Læs mere
17. september 2019
I disse kommuner kan det bedst betale sig at bygge nyt hus

Vil du gerne vide, hvor det kan betale sig at bygge et nyt hus i stedet for at købe et eksisterende? Vi har undersøgt, hvad du har til rådighed til at købe en ny byggegrund i alle landets ko…

Læs mere
29. maj 2019
Forskellige lånetyper

Der findes mange forskellige typer af lån på markedet: forbrugslån, billån, kviklån. Det kan virke forvirrende, men faktisk findes der overordnet set kun 3 overordnede lånetyper. Bliv kloger…

Læs mere
09. april 2019
Undersøgelse: I disse kommuner er der flest sigtelser for økonomisk kriminalitet

Er du nysgerrig efter at vide, hvor mange anmeldelser og sigtelser indenfor økonomisk kriminalitet, der er i netop din kommune? Dette, og meget mere kan du få svar på i denne artikel.

Læs mere
21. februar 2019
Unik data: Det lånte danskerne mest til på Lånio.dk i 2018

Lånio.dk har undersøgt, hvilke lån der var populære blandt dets ansøgere for at tydeliggøre, hvad danskerne ikke havde råd til i 2018.

Læs mere
25. september 2018
Undersøgelse: Hvor stor er din forhandlingskraft ved boligkøb i din kommune?

Vi har undersøgt i hvilken kommune, du kan opnå det største nedslag i prisen på din bolig i 2018. Se her, hvor meget du kan spare i din kommune.

Læs mere
18. september 2018
Hvordan har danskernes realkreditlån ændret sig siden 2008?

Vi har undersøgt realkreditlånets udvikling de sidste 10 år og sammenlignet udviklingen med udlånsrenterne fra samme periode.

Læs mere
13. september 2018
Sammenlign her: Er du rigere end dine jævnaldrende?

Lånio.dk har undersøgt danskernes gæld og formue. Eksempelvis kan unge i 20'erne forvente, at deres formue stiger 20 gange frem mod pensionsalderen.

Læs mere
09. august 2018
Undersøgelse: Huslejepriser i 1940 vs. 2018

Lånio.dk har undersøgt og sammenlignet husplejepriserne fra 1940 og 2018. Læs med her, og se hvor meget huslejepriserne er steget de sidste 78 år.

Læs mere
26. juli 2018
Undersøgelse: Stor forskel på dyreste og billigste studieby

Står du og skal starte på en uddannelse i en af Danmarks studiebyer? Hvis ja, så kan du læse med her og få overblik over hvor store omkostninger, der er forbundet med din studieby.

Læs mere
29. juni 2018
Undersøgelse: Sådan får du mest rejse for pengene

Er du en af de danskere, der ønsker en storbyferie i Paris? Så kan du i dette blogpost finde ud af, hvilken type af rejse, der passer dig bedst. Hvad end du skal spare penge eller tid.

Læs mere
27. marts 2018
Undersøgelse: I disse kommuner får du mest sommerhus for pengene

Her finder du en ny, omfattende undersøgelse, som viser, i hvilke kommuner du får mest sommerhus for pengene. Undersøgelsen kan nemt aflæses på vores interaktive kort.

Læs mere
13. februar 2018
Er du usikker på din pension?

Sparer du nok op til livet som pensionist? Ved du hvilke anbefalinger du skal være opmærksom på, mens du sparer op? Begår du de samme fejl som de fleste andre? Find ud af det her i vores blo…

Læs mere
13. februar 2018
Sådan får du råd til Roskilde Festival og rejse

Har du sjældent råd til både at rejse og tage på Roskilde Festival? Her får du en grafik med svaret på, hvordan du får råd til begge.

Læs mere
07. februar 2018
10 tips til at tjene penge på loppemarkedet

Er dit hjem også fyldt med ting, du aldrig får brugt? Vi har samlet 10 simple facts til dig, der gerne vil rydde op og sælge ud.

Læs mere
01. februar 2018
Hvad betyder indfrielse af lån?

Hvad betyder indfrielse af lån? Her får du en guide til, hvad der er vigtigt at vide om indfrielse af lån. Få svar på, hvordan du indfrier dit lån, hvilke fordele der er, hvad forskellen er…

Læs mere
31. januar 2018
Hvad koster det at låne en million?

I denne artikel har vi undersøgt, hvilke faktorer du skal være opmærksom på, når du låner 1 million kroner i 2018. Det afhænger meget af din økonomiske situation.

Læs mere
04. januar 2018
Vær opmærksom på dette, når du optager et lån

Skal du til at tage lån og føler du dig lidt overhalet af lånebegreberne? Læs dette blogpost og bliv meget klogere på alt, hvad du skal vide, når du optager et lån.

Læs mere
03. januar 2018
Januar udsalg - Dette skal du vide, før du tager lån

Januar udsalget er startet - Er du klar til den store shoppefest? Her kan du læse, hvilke overvejelser du skal gøre dig inden du tager lån til januar udsalg.

Læs mere
12. december 2017
Undersøgelse af færdselsuheld i Danmark

Interaktivt kort: I Danmark er færdselsuheld faldet med over 50% siden 1998. Dog er der stadig mange personskader og især Jylland er den store synder.

Læs mere
21. november 2017
Unge, gæld og opsparing

Mange unge mellem 18-29 år ender med at blive dårlige betalere. Faktisk er tallet op på 50.000 unge som står registreret i RKI. Især i København har mange unge en stor gæld.

Læs mere
21. november 2017
Julen varer længe, koster mange penge

Som Peter Faber så sandt sang i “Højt fra træets grønnetop”, så varer julen længe og koster mange penge. Så hvordan sparer du flest penge i den ellers dyreste måned? Find svaret her.

Læs mere
01. november 2017
Forstå den nye ferielov

Den 31. oktober 2017 indgik regeringen en aftale om en ny dansk ferielov. Her på siden kan du læse mere om, hvad denne får af betydning for den enkelte dansker.

Læs mere
16. oktober 2017
Danmarks offentlige gæld falder

Hele EU og Danmarks gæld faldet støt og roligt viser nye tal fra Danmarks Statistik. Dette afspejles også i de danske kommuner, som i de fleste tilfælde oplever økonomisk fremgang.

Læs mere
10. oktober 2017
Rejsebureauer banker bankerne på lån til efterårsferien

Hvis du skal låne penge til efterårsferien, skal du ikke gå ned i din lokale bank. Det er nemlig billigere at finansiere rejsen direkte gennem rejsebureauerne.

Læs mere
06. oktober 2017
SU-lånet er ikke nok: Studerende supplerer med forbrugslån

Ny undersøgelse viser, at de danske studerende optager forbrugslån uden om SU-lånet.

Læs mere
27. september 2017
Lån til bryllup

Er I i tvivl om, hvad et bryllup koster og hvilke lånemuligheder I har for at låne penge til jeres drømmebryllup? Her har vi samlet en oversigt over netop dette.

Læs mere
26. september 2017
Lån til ferie

Mange danskere elsker at tage ud at rejse, men det er ikke alle der har råd til en ferie. Derfor kan et lån til ferie være en god løsning. Her har vi samlet nogle af de muligheder du har.

Læs mere
08. september 2017
Danmarks billigste billån

Er du i tvivl om hvilket billån, der er det billigste i 2019? Her har vi samlet en oversigt over de billigste billån i år 2019.

Læs mere
06. september 2017
Lån til renovering

Mangler du penge til renovering af dit hus eller lejlighed? Her har vi samlet nogen af de muligheder du har, i forhold til finansiering af dit nye køkken eller dit nye bad.

Læs mere
06. september 2017
Overblik over de studerendes boligjagt

På Lånio.dk har vi forsøgt at give dig en oversigt over de studerendes boligjagt på et presset boligmarked med tilhørende høje priser samt mangel på studieboliger.

Læs mere
31. august 2017
Danskerne hungrer efter lån på sommerferien

Lånio.dk har lavet en undersøgelse af danskerne lånebehov på sommerferien- resultatet er spændende.

Læs mere
30. august 2017
Hvordan fungerer bitcoins?

Bitcoin har fået mere medieomtale på det seneste. Men ved du enlig hvad bitcoin er og hvorfor det er så interessant? Det har vi udarbejdet en oversigt over!

Læs mere
30. august 2017
Økonomiske råd og fakta om skilsmisser

Skilsmissen kan være en dyr fornøjelse hvis du ikke har styr på reglerne og økonomien. Få et overblik her med vores infografik.

Læs mere
07. februar 2017
7 typer af bankrådgivere du skal undgå

Er du kommet i økonomisk klemme på grund af dårlig rådgivning, og/eller vil du gerne undgå det i fremtiden? Så har Lånpengesmart.dk udarbejdet en liste over de typer af bankrådgivere, du ska…

Læs mere
15. december 2016
Kviklåns markedet, hvad nu?

Folketinget ved tog i maj i år, en lovforslag om at indføre en betænkningsperiode på 48 timer, inden man endelig kunne acceptere sit Kviklån, men hvilke betydning får dette for kviklåns mark…

Læs mere
08. december 2016
7 gode råd til at komme i gang med aktieinvestering

På lånio.dk har vi lavet en nem og simpel guide til hvordan du kommer i gang med aktiehandel uden at miste både hus og hjem

Læs mere
06. december 2016
Sådan har boligpriserne udviklet sig i din region

På lånpengesmart.dk har vi lavet en undersøgelse der viser boligmarkedets udviklingen i kvadratmeterpriserne de seneste 12 måneder.

Læs mere
17. november 2016
Sådan sparer du 40,93% på din vinterrejse

En ny undersøgelse viser, at de mange danskere der rejser over vinteren, kan spare op til 40% blot ved at rejse i januar frem for december.

Læs mere
24. oktober 2016
Infografik: Forstå din forskudsopgørelse

På Lånpengesmart.dk har vi lavet en infografik, som nemt hjælper dig til, at forstå de begreber som er på din forskudsopgørelse.

Læs mere
06. september 2016
Infografik: Hvilken betydning får omlægningen af SU for dig

Regeringens helhedsplan indebærer markante ændringer i SU-systemet. Hvilken betydning får regeringens lovforslag for de studerende.

Læs mere
29. august 2016
Få flere penge på kontoen med disse 5 apps

Vi har lavet en anmeldelse af 5 apps, med det formål at finde ud af hvilke apps, som hjælper med at danne et overblik over din økonomiske situation.

Læs mere
06. maj 2016
Sådan sparer du (endnu flere) penge i hverdagen!

Måske er du på SU, måske er I en familie på fem, uanset hvad har de fleste lyst til at spare flere penge i hverdagen. Det kan faktisk gøres forholdsvist nemt. Hovedårsagen til at folk bruger…

Læs mere
29. april 2016
Tænk en ekstra gang, inden du siger ja til banken

Læs med her og bliv klogere på, hvorfor det ikke altid kan betale sig, at lytte til den rare bankmand på den anden side af bordet.

Læs mere
Forbrugslån vs. Kassekredit
12. april 2016
Forbrugslån vs. Kassekredit

Står du og skal bruge nogle ekstra penge, men er i tvivl om hvilken løsning, der er den mest optimale? Hvad er forskellen på de to typer af kredit, og hvornår er det klogt at vælge den ene t…

Læs mere
07. april 2016
Tre tilfælde hvor du IKKE bør benytte finansieringstilbud

Har du nogensinde overvejet at benytte de adskillige finansieringstilbud, som du bliver tilbudt rundt om i butikkerne? Det er ikke altid en lige god forretning - for dig ihvertfald. Læs mere…

Læs mere
31. marts 2016
Hvad er RKI?

Hvad står RKI for? Hvordan bliver du registreret i RKI? Og hvordan kommer du ud af det. Læs med her og bliv meget klogere på RKI, hvad det er, og hvad det betyder for dig som person.

Læs mere
30. marts 2016
Spar penge i hverdagen

Vi bruger langt flere penge på rutiner i hverdagen, end hvad vi egentlig regner med. Læs med her og modtag fire tips til, hvordan du kan spare penge på daglig basis.

Læs mere
22. marts 2016
Opnå en bedre økonomi og kom ud af RKI

Som registreret i RKI er du officielt stemplet som dårlig betaler. Står du i denne økonomisk uheldige situation? Læs så denne artikel, og få hjælp til en bedre og mere stabil økonomi.

Læs mere
18. marts 2016
Er du kvalificeret til at låne penge?

Der findes en del krav, som du skal opfylde for, at blive kvalificeret til at låne penge. Læs denne artikel og bliv klogere på hvilke ting, du skal være opmærksomme på, inden du låner penge.…

Læs mere
17. marts 2016
Fem termer du skal kende til i lånebranchen

Når du skal låne penge, vil du automatisk også stifte bekendtskab med en lang række nye termer. Det kan være en god ide, at sætte sig ind i disse inden.

Læs mere
15. februar 2016
Fem tips til hvordan du får styr på din privatøkonomi

Det kan for mange være uoverskueligt at få styr på sin privatøkonomi. Det kan føre til, at pengene forsvinder mellem hænderne, uden egentlig at være klar over, hvad pengene bliver brugt på.

Læs mere
15. februar 2016
Få overblik over SU lån

Overvejer du at optage et SU-lån? Læs med her og bliv klogere på denne form for lån.

Læs mere
15. februar 2016
Hvordan kan jeg finansiere mit boligkøb?

Køb af bolig kan være en dyr omgang. Læs med her og modtag gode råd til, hvordan du kan finansiere dine boligdrømme.

Læs mere
10. februar 2016
Hvad koster det at låne?

Bliv klogere på, hvad der afgør prisen på lån. Vi gennemgår her, hvad det koster, når du skal låne penge.

Læs mere
10. februar 2016
Hvor meget kan jeg låne?

Bliv klogere på de faktorer, der afgør hvor meget du kan låne.

Læs mere
10. februar 2016
Overvejelser i forbindelse med optagelse af lån

Læs her de overvejelser, du skal gøre dig i forbindelse med optagelse af lån.

Læs mere