A 100% A
Tekststørrelse
Opdateret: 17. juni 2022

Få råd til din drømmebil med et billån uden udbetaling

Har du fundet din nye drømmebil, men mangler stadig at træffe beslutningen om finansiering? Vi giver dig her en udførlig guide til finansiering af bil uden udbetaling og hvilke billån du kan tage.

Et billån uden udbetaling hjælper dig ikke kun med at få råd til din drømmebil, men er også med til at give dig et økonomisk pusterum. Hvis du ikke har penge til rådighed, til at betale den procentdel af bilen som finansieringsudbyderen kræver, er et billån uden udbetaling den perfekte løsning for dig.

Hvad er et billån uden udbetaling?

Et billån uden udbetaling betyder, at du ikke skal betale bilforhandlerens finansieringskrav på omkring 20 - 40% af bilens pris. Lån penge online til ny bil uden udbetaling, og få den perfekte løsning for dig, som ikke har råd til din drømmebil endnu.

Et billån uden udbetaling er anderledes fra et almindeligt billån af flere årsager. Et billån uden udbetaling vil i flere tilfælde være en dyrere løsning for dig, da lånets ÅOP og rente vil være højere, end ved et almindeligt billån med udbetaling.

Grunden til at et billån uden udbetaling i mange tilfælde vil være dyrere, er fordi långiver løber en risiko ved at låne penge ud i denne situation. Ved et billån uden udbetaling, vil bilen hurtigere miste værdi. Det vil sige, at din bil mister hurtigere værdi, end dit lån afdrages.

Priser på billån uden udbetaling

Kravet om udbetaling på bil ligger på minimum 20% af bilens pris. Det er dog din finansieringsudbyder, som beregner hvilken udbetalingsprocent, du skal betale. Denne beregning sker på baggrund af din kreditvurdering. Jo flere penge du kan lægge til side til udbetaling, jo lavere bliver renten på lånet.

Valget af det billigste billån uden udbetaling skal i høj grad ske på baggrund af lånets ÅOP og debitorrenten. ÅOP vil være væsentlig for dit lån, da den fortæller dig hvilke årlige omkostninger i procent, der er ved lånet. Derfor har ÅOP en stor indflydelse på hvor dyrt dit lån bliver, hvorimod debitorrenten dækker over rentesatsen. Du kan nedenfor se priseksempler, hvoraf det ene er billån med udbetaling og det andet er uden.

Priseksempel på billån uden udbetaling
LånebegreberLånevilkår
Bilens pris250.000 kr.
Udbetaling0% svarende til 0 kr.
Løbetid10 år
Månedlige ydelse3.036 kr.
Hovedstol261.986 kr.
Rente8,32%
Samlet tilbagebetaling364.506 kr.

Priseksemplet er vejledende

Som nævnt tidligere, vil et billån med udbetaling oftest være en billigere løsning for dig. Nedenunder kan du se et eksempel på dette.

Priseksempel på billån med udbetaling
LånebegreberLånevilkår
Bilens pris250.000 kr.
Udbetaling20% svarende til 50.000 kr.
Løbetid10 år
Månedlige ydelse2.199 kr.
Hovedstol210.736 kr.
Rente4,75%
Samlet tilbagebetaling263.912 kr.

Priseksemplet er vejledende

Hvis du skal vælge mellem flere billån uden udbetaling, som har den samme ÅOP, anbefaler vi dig til at tage det lån med de laveste etableringsomkostninger og højeste renter. På denne måde undgår du en pludselig stigning i omkostningerne ved lånet.

Du har også mulighed for at tage et forbrugslån eller et lån i friværdi, hvis du mangler en mindre sum til betalingskravet hos din finansieringsudbyder. Dette vil formindske den ellers typiske høje rente der inkluderes uden udbetaling. For at få mere luft i din økonomi, har du også mulighed for at tage et samlelån på Lånio.dk.

Start ansøgning Det tager kun 2 minutter

Billånets løbetid

Det er en nødvendighed, at du tager stilling til løbetiden på dit billån uden udbetaling. Løbetiden af din bilfinansiering uden udbetaling er afhængig af din personlige økonomi og bilens alder. Alderen på din bil, samt dit kørselsbehov, har en indflydelse på værdiforringelsen. Værdiforringelse betyder, at din bil mister værdi efter hvor meget den bliver brugt.

Hvis du ønsker at låne til en brugt bil, er det vigtigt, at du medregner bilens alder i den ønskede løbetid på billånet. Som tommelfingerregel anbefaler vi, at du vælger en løbetid på 6-8 år, hvis du kører mellem 10.000 og 20.000 kilometer om året. Derved vil du opnå et billån uden udbetaling, som er tilpasset dig og din økonomiske situation.

Eksempel på løbetid

Eksempelvis skal du have sat løbetiden på lånet til mellem 3 og 5 år, hvis du køber en brugt bil med en alder på 3 år.

Hvem kan tage et billån uden udbetaling?

Hvis du ønsker at købe bil uden udbetaling, bliver der ofte stillet strengere krav til dig som låntager. Det indebærer oftest, at du skal have omkring 5.000 kr. til rådighed per måned, samt en positiv kreditgodkendelse. Der inkluderes ligeledes krav på en minimumsindtægt og der tillægges andre kreditomkostninger, som ændres i takt med dit valg af finansieringsudbyder.

Derudover er der også nogle lovmæssige krav for bilfinansiering uden udbetaling, som skal opfyldes, før du kan blive accepteret. Eftersom vi har at gøre med et billån uden udbetaling, skal du være myndig. Først når du er myndig, kan du være i besiddelse af et kørekort.

Finansiering af ny eller brugt bil

Inden du skal købe bil uden udbetaling, skal du først beslutte, om du ønsker at låne til en ny eller brugt bil. Da der er stor forskel på de to finansieringer, er det vigtigt, du finder ud af hvilket lån der passer bedst til dig og din økonomi.

Hvis du selv kan stå for vedligeholdelsen af en brugt bil, vil du spare mange penge på længere sigt og indkøbsprisen på bilen vil være billigere. Derimod vil autoriserede værksteder opsluge besparelsen på bilen, hvis du ikke har mulighed for at reparere den selv. Bilens alder kan også have en indflydelse på lånets rente, da løbetiden på lånet helst skal være lavere.

Om end du ønsker at tage et billån med eller uden udbetaling, er det generelt nemmere at få tilskuddet til køb af ny bil, frem for en gammel bil. Køb af en ny bil uden udbetaling, inkluderer således også minimum to års reklamationsret. Denne gælder hvis købet af den nye bil har væsentlige mangler.

Fordele og ulemper ved billån uden udbetaling

Der er en række fordele og ulemper ved bilkøb uden udbetaling. Disse skal du være opmærksom på, inden du træffer din beslutning for din bilfinansiering.

Fordele
  • Du slipper for bilforhandlerens finansieringskrav
  • Du sparer penge på afgifter
  • Du kan opnå en stor hovedstol
Ulemper
  • Strengere krav ved et billån uden udbetaling
  • Risiko for en stigende rente ved lånet

Et billån uden udbetaling kan virke temmelig skræmmende, grundet den stigende rente og strengere krav. Dog er der også fordele ved lånet. Udover at du ikke skal lægge penge til side til udbetalingen, sparer du ligeledes penge på afgifter såsom tinglysnings- og stempelafgift.

Fordi du slipper for at betale bilforhandleren finansieringskrav, hører der oftest en længere tilbagebetalingsperiode til et billån uden udbetaling. Det skyldes, at hovedstolen er større og at netop dette billån oftest har en høj rente.

Fordi tilbagebetalingsperioden er længere, betyder det også, at du skal betale renter over længere tid. Derfor vil billånet uden udbetaling blive dyrere for dig, end et almindeligt billån med udbetaling.

Gode råd inden du optager et billån uden udbetaling

Det er en god idé at undersøge, hvilket billån uden udbetaling der passer bedst til dig og din økonomiske situation, for at undgå høje renter og uforudsete omkostninger ved lånet. Finansieringen af bil uden udbetaling, fungerer som et forbrugslån og afhænger i høj grad af, hvilken bil du ønsker at låne til. Eksempelvis kan prisforskellen på en BMW og en Skoda være stor, og påvirker derfor dine lånevilkår.

Vi vil dog råde dig til at undgå et billån uden udbetaling, da renterne kan være ekstrem høje på netop dette lån. Derimod vil det være en fordel for dig at vente med at tage et billån uden udbetaling, indtil du har sparet penge op til at kunne finansiere sådan et lån. Denne løsning vil være billigere for dig på længere sigt.

Du kan som noget nyt bruge vores billån beregner til at udregne ÅOP og se hvor meget du skal tilbagebetale hver måned. Billån beregneren vil automatisk regne lånets ÅOP, samlet tilbagebetaling, kreditomkostninger og månedlig ydelse, på det lån du indtaster.

Når du har styr på ovenstående, kan du med sikkerhed udfylde formen øverst og ansøge om dit billån uden udbetaling. Så sørger vi får, at du får skræddersyet et billån uden udbetaling til dig og din økonomiske situation.

Start ansøgning Det tager kun 2 minutter
Signe Kirk Andersen
Skrevet af Signe Kirk Andersen, Kommunikationsspecialist og skribent
Signe arbejdede som kommunikationsansvarlig på Lånio.dk. Hun fokuserer især på privatøkonomi og laver blandt andet indhold til blog såvel som sociale medier. Hun er i særlig grad optaget af at gøre komplicerede finansielle begreber nemmere at forstå. Signe har medvirket som paneldeltager indenfor crowdlending og blogger desuden også hos IVÆKST.
Spørgsmål og svar

Lånios koncept gør det nemmere, hurtigere og mere overskueligt at låne penge online. Du udfylder kun én låneansøgning, hvorefter vi sætter bankerne i konkurrence om at give dig det bedste lån. Når du har modtaget dine nye lånetilbud, kan du nemt sammenligne og herefter vælge dét lån, som passer dig og din økonomi bedst.

Hos Lånio har vi formidlet lån til vores brugere i mere end 6 år, og gjort det muligt at låne penge hurtigt på en simpel måde. I stedet for at udfylde et hav af låneansøgninger, udfylder du kun én hos Lånio, hvorfor du sparer en masse tid og besvær. Vi sætter bankerne i konkurrence om dig, så dit lån bliver så billigt som muligt. Vi kalder det: Lån penge smart.

Lånio fastsætter ikke renterne, men vi viser dig bankernes minimum- og maksimumrente. Renten starter fra 3,49%, når du ansøger om lån på Lånio.dk. Det er udelukkende bankerne, der afgør hvilken rente, du får på dit lån. Hver bank behandler din låneansøgning individuelt og udarbejder et skræddersyet tilbud til dig ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Husk, at et lån ikke udelukkende består af renter, men også af andre gebyrer.

ÅOP står for lånets samlede årlige omkostninger i procent. Det betyder, at lånets ÅOP ikke kun inkluderer renter, men også andre gebyrer som etableringsgebyrer og administrationsomkostninger. Når du skal vurdere de lånetilbud, som Lånio indsamler til dig, bør du altid se på ÅOP’en.

Lånio står ikke for udbetalingen af pengene. Det gør Lånios banksamarbejdspartnere. Udbetalingen af pengene varierer således fra bank til bank men typisk står pengene på din konto indenfor 1-5 bankdage. Når du modtager lånetilbuddene fra bankerne, oplyses du om deres udbetalingstid - er en hurtigt udbetalingstid vigtigt for dig, kan du vælge den bank, der tilbyder dette.

Lånio afgør ikke, hvorvidt din økonomi er god eller ej. Bankerne udarbejder individuelle lånetilbud ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Herefter vurderer bankerne, om de kan tilbyde dig et lån. Da du, med Lånios koncept, modtager flere lånetilbud, øger du dine chancer, for at få bevilget et lån. Chancerne for et lån øges desuden, hvis du har en medansøger.

Gennem Lånios koncept kan du finde forbrugslån fra 10.000 kr. og helt op til 500.000 kr. Som tommelfingeregel kan du øge din chance for godkendelse, ved at ansøge om lån på maksimum 90 % af din årsindkomst.

Alle Lånios banksamarbejdspartnere stiller ikke nødvendigvis de samme krav til dig som låntager. Men du får selvfølgelig kun lånetilbud fra banker, der vil godkende dig. Nogle banker stiller krav til årlig indkomst for dig eller din husstand. Derudover figurerer følgende generelle krav:

  • Du må ikke være registreret i RKI
  • Du skal minimum være 18 år

Ved at vælge "samle eksisterende lån" når du skal angive låneformål i vores låneformular, kan du fortælle bankerne, at dit lån skal bruges til at indfri andre lån og dermed sænke dine samlede låneomkostninger. Det betyder dog ikke, at du udelukkende skal bruge pengene til at samle anden gæld. Eksempelvis kan du låne 40.000 kr. og angive, hvor stor andel af lånet der skal anvendes på indfrielse af eksisterende gældsposter.

Nej, det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge om online lån gennem Lånio. Desuden tillægges der ikke omkostninger på dit lån ved vores unikke koncept - dine lånevilkår vil være de samme som dem, du får tilbudt direkte på bankernes hjemmesider.

Der er flere muligheder for at opnå en lav ydelse. Eksempelvis kan du i vores låneformular forlænge løbetiden, og dermed sænke den månedlige ydelse. Den månedlige ydelse fastsættes ikke af Lånio med af vores banksamarbejdspartnere ud fra dit ønskede lånebeløb, tilbagebetalingstid, renter og andre gebyrer.

Du kan ansøge om en tilbagebetalingstid på 1-12 år (12-144 måneder). Du kan således til dels selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Der kan dog opstå situationer, hvor Lånios banksamarbejdspartnere tilbyder dig lån med enten længere eller kortere tilbagebetalingstid end ønsket.

Ja, det er muligt, men ikke anbefalet at have beskyttet adresse.

Det er muligt at optage et lån med adressebeskyttelse, men det er op til de enkelte banker, hvorvidt de tillader det eller ej. Oftest vil du blive bedt om at ophøre adressebeskyttelsen i den periode lånet ønskes eller benytte alternativ dokumentation. For at du kan modtage flest mulige lånetilbud og dermed få det billigste lån, anbefaler Lånio ikke at du har adressebeskyttelse i perioden lånet ønskes.

Når en bruger vælger at optage et lån gennem vores koncept, modtager Lånio en lille provision fra den valgte samarbejdspartner. Gennem Lånio.dks Lån Penge Smart-koncept er det muligt at få endnu lavere renter, da bankerne sættes i konkurrence med hinanden.

Ja, det er til enhver tid muligt at fortryde et lån (kreditaftale). Bestemmelserne står i kreditaftalelovens §19, som skriver, at kan låntager fortryde en aftale om en finansieringsaftale inden for 14 dage.

Har du behov for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 52 10 50 24. Du kan også skrive en mail til kundeservice@laanio.dk, hvor du vil få svar inden for 24 timer. Dette gælder selvfølgelig ikke i weekender, der vender de tilbage til dig direkte på førstkommende arbejdsdag.