A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 8 min.
Opdateret: 04. december 2023

Beregn dit billån med vores billånsberegner:

Billån beregner
Samlet tilbagebetaling: Månedlig ydelse: Kreditomkostninger: ÅOP:
Overblik
Rente
Gebyr
Lånebeløb i kr.
Tilbagebetalingsplan
TerminRenteAfdragYdelseSaldo
💾 Hent tilbagebetalingsplan som Excel-fil

Lånio logoDerfor har mere end 150.000 danskere tillid til Lånio

Vores mission er at hjælpe dig med at træffe klogere finansielle beslutninger. Selvom vores service er gratis, bliver vi kompenseret af vores samarbejdspartnere, hvis du optager et lån, du har ansøgt gennem os. Uanset hvad er vores guides, information og kundeservice alt sammen designet til at tilbyde troværdig hjælp til dig for at du kan træffe det bedste valg til dine behov. Læs mere om hvordan vi tjener penge og vores redaktionelle integritet.

Overvejer du køb af bil? Der kan være mange gode grunde til at skifte bilen ud. Måske ønsker du at skifte til en mere økonomisk model, eller måske har du brug for en større erhvervs- eller personbil. Uanset bilens formål kan det være en god idé at bruge billån beregneren til at beregne, hvad dit kommende billån vil koste dig på længere sigt.

At købe en ny bil kræver mange overvejelser, og det kan virke svært at sætte sig ind i de mange forskellige faktorer ved køb af bil: Hvor dyr skal min bil være? Hvilket lån skal jeg optage? Og hvordan beregner jeg nemmest udgifterne?

Lær mere om beregning af billån:

Hvad kan billån beregneren hjælpe mig med?

Lånios billån beregner gør det nemt for dig at udregne, hvilke omkostninger der kan være i forbindelse med lån af penge til bilkøb. Vi hjælper dig både med at finde og beregne det billån, der matcher dine økonomiske behov bedst. Billån beregneren fra Lånio er et smart redskab til beregning og budgettering af de samlede omkostninger ved optagelse af et billån.

Beregn dit billån nu og find ud af, hvordan Lånio kan hjælpe dig med at finansiere dit bilkøb. Billån beregneren finder altid en lav ydelse til dig i forbindelse med optagelse af billån hos en af vores samarbejdspartnere.

Hvordan kan jeg beregne mit billån?

Udfyld beregneren herover for nemt, hurtigt og sikkert at beregne, hvordan dit fremtidige lån kommer til at se ud. Du bruger nemt billån beregneren ved at indtaste dine ønskede låneoplysninger og præferencer, herunder lånets løbetid, bilens ønskede pris, ønsket udbetaling og eventuelt ekstraudstyr til bilen.

Låneberegneren giver derefter et prisoverslag på, hvor meget du kan forvente at skulle betale for en række udvalgte billån, hvorefter du får mulighed for at optage det ønskede lån gennem Lånio.

Afklar formålet med billånet

Hvis du allerede kender dine behov, kan beregneren hjælpe dig med at undersøge hvilke udgifter du kan forvente at have i forbindelse med optagelse af lån til bilkøb. Hvis ikke, kan det være en god idé at overveje, hvordan bilen skal bruges: Privat eller til erhverv? Stor familiebil eller en smart, lille bybil? Brugt eller ny? Det er med til at afgøre prisen på den bil, du låner til.

Der er mange ting der gør sig gældende, når du skal beregne dit billån. Det kan derfor være en god idé at indsamle alle oplysninger på forhånd, så du er klar til at blive sat i kontakt med et pengeinstitut. For at lave en billån beregning skal du kunne kreditgodkendes af din bank og ikke være registreret i RKI.

Hvad kan billån beregneren vise mig?

Lånios billån beregner kan hjælpe dig med at skabe et overblik over udgifterne i forbindelse med optagelse af billån. Udgifterne kan være svære at gennemskue, hvis man selv skal beregne og sammenligne de forskellige lånetyper. Med billån beregneren gør vi din låneproces nemmere, hurtigere og mere overskuelig.

Billånsberegneren kan hjælpe dig med at undersøge en række faktorer, som man altid bør tjekke før optagelse af billån, herunder:

  • Beløbets størrelse
  • Lånets løbetid
  • Renten.

Når du har beregnet dit billån, kan du med fordel notere de data, som beregneren giver dig. Derefter kan du se, hvilke lån der matcher netop dine behov til køb af bil, hvad enten du ønsker en brugt bil eller en ny.

Fordele ved at beregne dit billån

Hvad der passer bedst til dig, afhænger naturligvis af dine personlige behov. Her kan billån beregneren blandt andet hjælpe dig med:

  • at finde det rette billån
  • at beregne ÅOP’en ved billån
  • at finde et lån med en lav ydelse
  • at beregne din afbetalings-tid
  • at give gennemsigtighed og tryghed i låneprocessen.

Beregneren fungerer som et værktøj til at give gennemsigtighed til netop det billån, du ønsker. Når du har fundet dit ønskede lån, kan du ansøge om lånegodkendelse direkte via Lånios ansøgningsformular, så kontakter vi bankerne for dig. Lån penge online - nemt og sikkert.

Start ansøgning Det tager kun 2 minutter

Overvejelser ved beregning af billån

Den første overvejelse kan være, hvilken biltype du ønsker at beregne. Måske har du allerede fundet drømmebilen, men mangler viden om finansiering.

Der er forskel på hvordan et lån til et privat køretøj og et erhvervskøretøj beregnes, ligesom priserne på billån til biler med hvide- gule- eller papegøjeplader er forskellige. Herunder har vi samlet de vigtigste overvejelser i forbindelse med beregning af billån.

Brugt eller ny bil?

Der kan være både fordele og ulemper ved køb af nye eller brugte biler. Det er derfor en god idé at overveje, hvad du skal bruge bilen til, og hvad du vil betale for den. Brugte biler er billigere, men har ofte flere udgifter i forbindelse med værkstedsbesøg og reparationer. Det er derfor også vigtigt at planlægge, om bilen skal bruges privat eller til erhverv, da der kan være forskel på bilens værkstedsudgifter.

Renten - fast eller variabel?

Det er afgørende for lånet, om renteniveauet er fast eller variabelt. En fast rente betyder, at renten ikke ændrer sig og er uafhængig af lånemarkedet. En fast rente er ofte højere end en variabel. En variabel rente kan derimod være rigtig lav, men har flere risici forbundet, da den kan ændre sig.

Man skal huske, at billånets løbetid og rente altid hænger sammen. Den variable rente vil som regel være ideel til et kortsigtet lån, hvor den faste rente kan give et langsigtet lån sikkerhed. Vil man beregne de samlede omkostninger, kan det være en god idé at kigge på lånets ÅOP.

Valg af bank

Der findes mange forskellige banker at optage billån hos. Der er stor forskel på, hvor store omkostningerne til et billån er; prisen på et billån hos Jyske Finans kan f.eks. variere fra et billån hos Nordea.

Billån beregneren hjælper dig med at finde ud af, hvilken bank der udbyder de mest favorable lån til netop dine behov. Flere af vores samarbejdspartnere som Sparexpress, Lånlet og Resurs Bank udbyder både kort- og langsigtede lån med forskellige renter og afbetalinger. Tjek de billigste billån på markedet.

Hvilken ydelse skal jeg vælge?

Ydelsen er lånets samlede renter og afdrag. Renterne afgør, hvor meget pengeinstituttet tager for at låne dig pengene, og afdraget viser, hvor hurtigt pengene skal tilbagebetales. Ydelsen er derfor dit redskab til at se, hvordan dit lån skal budgetteres. Overvej derfor hvor meget du ønsker dit lån skal koste dig månedligt.

Er du i tvivl om, hvilket billån der er det rigtige for dig, så anbefaler vi at læse Forbrugerrådet Tænks gode råd til optagelse af billån.

Hvordan beregnes ÅOP til billån?

ÅOP er forkortelsen for årsomkostninger i procent og er dit redskab til at læse, hvilke samlede omkostninger du årligt får ved optagelse af billån. ÅOP’en dækker alle omkostninger der kan forekomme i et lån, bl.a.:

  • Etableringsomkostninger
  • Stiftelsesgebyr
  • Renter
  • Kurs
  • Uforudsete gebyrer.

ÅOP’en giver dig derfor mulighed for at sammenligne lån. Lånios billån beregner kan hjælpe dig med at udregne, hvilken ÅOP dit lån har, så du får mest ud af din låneperiode. Man skal huske, at bare fordi et lån har en lav rente, er det ikke nødvendigvis det billigste. De samlede låneomkostninger kan hurtigt løbe op i et større beløb - og derfor er en billånsberegning en god idé.

Det er vigtigt, at dit billån matcher dit økonomiske råderum. Din økonomi afgør nemlig, hvilken rente du skal vælge, og hvilken ÅOP der vil være ideel for dig. Især ved optagelse af mindre lån skal du være opmærksom; her kan de samlede udgifter nemlig hurtigt løbe op, selvom lånebeløbet ikke er særlig højt. Et mindre billån har ofte de samme udgifter som et stort.

Et billåns ÅOP varierer fra lån til lån. Det kan derfor være en god idé at sætte sig ind i de forskellige bankers låneomkostninger, inden man beslutter sig.

Gode råd til beregning af billån

Hos Lånio ved vi, at det kan være en stor beslutning at låne penge til en ny bil. Vi har derfor samlet en række gode tips, så du får det største udbytte af billånsberegneren.

Forskellen på billån og forbrugslån

Et billån er i princippet et forbrugslån med få forskelle: I modsætning til et forbrugslån, der ikke specificeres, har du med et billån et håndgribeligt aktiv (bilen), der kan anvendes som pant for lånet.

Din bil er debitorens sikkerhed for, at lånet anvendes præcis til formålet. Et billån er derfor en god måde at finansiere sin bil på, hvis man ønsker et lån med en længere løbetid end et forbrugslån.

Optag billån som samlelån

Har du et lån i forvejen, kan det være en god idé at samle begge lån i ét med et samlelån. På den måde samler du udgifterne til alle lån under ét tag og har derfor færre udgifter til renter. Du vil derfor kunne afdrage løbende med lavere betaling.

Billån - mere end bare biler

Et billån kan bruges til mere end finansiering af bilkøb. Går du med tanker om køb af campingvogn, motorcykel, anhænger eller båd, kan et billån være en god måde at finansiere købet på.

Tjek din registrering i RKI

Du kan ikke optage et billån, hvis du er registreret i RKI. Før du bruger billån beregneren kan det være en god idé at tjekke, om du står i registeret. Det gøres hurtigt med MitID her.

Start ansøgning Det tager kun 2 minutter
Signe Kirk Andersen
Skrevet af Signe Kirk Andersen, Kommunikationsspecialist og skribent
Signe arbejdede som kommunikationsansvarlig på Lånio.dk. Hun fokuserer især på privatøkonomi og laver blandt andet indhold til blog såvel som sociale medier. Hun er i særlig grad optaget af at gøre komplicerede finansielle begreber nemmere at forstå. Signe er uddannet på Københavns Universitet har medvirket som paneldeltager indenfor crowdlending og blogger desuden også hos IVÆKST.

Spørgsmål og svar

Hvordan virker Lånios koncept?

Lånios koncept gør det nemmere, hurtigere og mere overskueligt at låne penge online. Du udfylder kun én låneansøgning, hvorefter vi sætter bankerne i konkurrence om at give dig det bedste lån. Når du har modtaget dine nye lånetilbud, kan du nemt sammenligne og herefter vælge dét lån, som passer dig og din økonomi bedst.

Hvilke fordele giver Lånios koncept mig?

Hos Lånio har vi formidlet lån til vores brugere i mere end 6 år, og gjort det muligt at låne penge hurtigt på en simpel måde. I stedet for at udfylde et hav af låneansøgninger, udfylder du kun én hos Lånio, hvorfor du sparer en masse tid og besvær. Vi sætter bankerne i konkurrence om dig, så dit lån bliver så billigt som muligt. Vi kalder det: Lån penge smart.

Hvilken rente får jeg?

Lånio fastsætter ikke renterne, men vi viser dig bankernes minimum- og maksimumrente. Renten starter fra 3,49%, når du ansøger om lån på Lånio.dk. Det er udelukkende bankerne, der afgør hvilken rente, du får på dit lån. Hver bank behandler din låneansøgning individuelt og udarbejder et skræddersyet tilbud til dig ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Husk, at et lån ikke udelukkende består af renter, men også af andre gebyrer.

Hvad er ÅOP?

ÅOP står for lånets samlede årlige omkostninger i procent. Det betyder, at lånets ÅOP ikke kun inkluderer renter, men også andre gebyrer som etableringsgebyrer og administrationsomkostninger. Når du skal vurdere de lånetilbud, som Lånio indsamler til dig, bør du altid se på ÅOP’en.

Hvornår kan penge være på min konto?

Lånio står ikke for udbetalingen af pengene. Det gør Lånios banksamarbejdspartnere. Udbetalingen af pengene varierer således fra bank til bank men typisk står pengene på din konto indenfor 1-5 bankdage. Når du modtager lånetilbuddene fra bankerne, oplyses du om deres udbetalingstid - er en hurtigt udbetalingstid vigtigt for dig, kan du vælge den bank, der tilbyder dette.

Kan jeg låne selvom min økonomi er dårlig?

Lånio afgør ikke, hvorvidt din økonomi er god eller ej. Bankerne udarbejder individuelle lånetilbud ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Herefter vurderer bankerne, om de kan tilbyde dig et lån. Da du, med Lånios koncept, modtager flere lånetilbud, øger du dine chancer, for at få bevilget et lån. Chancerne for et lån øges desuden, hvis du har en medansøger.

Hvor meget kan jeg låne?

Gennem Lånios koncept kan du finde forbrugslån fra 10.000 kr. og helt op til 400.000 kr. Som tommelfingeregel kan du øge din chance for godkendelse, ved at ansøge om lån på maksimum 90 % af din årsindkomst.

Hvilke krav er der til mig som låntager?

Alle Lånios banksamarbejdspartnere stiller ikke nødvendigvis de samme krav til dig som låntager. Men du får selvfølgelig kun lånetilbud fra banker, der vil godkende dig. Nogle banker stiller krav til årlig indkomst for dig eller din husstand. Derudover figurerer følgende generelle krav:

  • Du må ikke være registreret i RKI
  • Du skal minimum være 18 år
Kan jeg samle mine lån?

Ved at vælge "samle eksisterende lån" når du skal angive låneformål i vores låneformular, kan du fortælle bankerne, at dit lån skal bruges til at indfri andre lån og dermed sænke dine samlede låneomkostninger. Det betyder dog ikke, at du udelukkende skal bruge pengene til at samle anden gæld. Eksempelvis kan du låne 40.000 kr. og angive, hvor stor andel af lånet der skal anvendes på indfrielse af eksisterende gældsposter.

Koster det mig noget at anvende Lånio?

Nej, det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge om online lån gennem Lånio. Desuden tillægges der ikke omkostninger på dit lån ved vores unikke koncept - dine lånevilkår vil være de samme som dem, du får tilbudt direkte på bankernes hjemmesider.

Hvor lav kan min ydelse blive?

Der er flere muligheder for at opnå en lav ydelse. Eksempelvis kan du i vores låneformular forlænge løbetiden, og dermed sænke den månedlige ydelse. Den månedlige ydelse fastsættes ikke af Lånio med af vores banksamarbejdspartnere ud fra dit ønskede lånebeløb, tilbagebetalingstid, renter og andre gebyrer.

Hvor lang er tilbagebetalingstiden?

Du kan ansøge om en tilbagebetalingstid på 1-12 år (12-144 måneder). Du kan således til dels selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Der kan dog opstå situationer, hvor Lånios banksamarbejdspartnere tilbyder dig lån med enten længere eller kortere tilbagebetalingstid end ønsket.

Kan jeg tage et lån, hvis jeg har en beskyttet adresse?

Ja, det er muligt, men ikke anbefalet at have beskyttet adresse.

Det er muligt at optage et lån med adressebeskyttelse, men det er op til de enkelte banker, hvorvidt de tillader det eller ej. Oftest vil du blive bedt om at ophøre adressebeskyttelsen i den periode lånet ønskes eller benytte alternativ dokumentation. For at du kan modtage flest mulige lånetilbud og dermed få det billigste lån, anbefaler Lånio ikke at du har adressebeskyttelse i perioden lånet ønskes.

Hvordan tjener Lånio penge?

Når en bruger vælger at optage et lån gennem vores koncept, modtager Lånio en lille provision fra den valgte samarbejdspartner. Gennem Lånio.dks Lån Penge Smart-koncept er det muligt at få endnu lavere renter, da bankerne sættes i konkurrence med hinanden.

Kan jeg fortryde et lån?

Ja, det er til enhver tid muligt at fortryde et lån (kreditaftale). Bestemmelserne står i kreditaftalelovens §19, som skriver, at kan låntager fortryde en aftale om en finansieringsaftale inden for 14 dage.

Hvordan kan du få hjælp?

Har du behov for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 52 10 50 24. Du kan også skrive en mail til kundeservice@laanio.dk, hvor du vil få svar inden for 24 timer. Dette gælder selvfølgelig ikke i weekender, der vender de tilbage til dig direkte på førstkommende arbejdsdag.

Vis mere

Vi er klar til at hjælpe

52 10 50 24 Chat med os
Åbningstider
Mandag–fredag:
09:00–17:00
Lørdag–søndag:
Lukket
? !