Sammenlign billån og bilfinansiering fra flere banker

Med 1 ansøgning får du gratis lånetilbud fra flere banker. Lån op til 300.000 kr. Rente fra 3,49%.
1. Bestil lånetilbud
2. Modtag flere tilbud
3. Vælg billigste lån
Lånebeløb
Om dig
Privatøkonomi
Medansøger
Bankoplysninger
NemID
Forventet månedlig ydelse: Forventet ydelse: kr. / md.
Del af lånebeløbet som er eksisterende lån/gæld
1. Bestil lånetilbud
2. Modtag flere tilbud
3. Vælg billigste lån
Sidst opdateret: 30. januar 2020

Indholsfortegnelse: Billån og bilfinansiering

Find billige billån med flere lånetilbud hos Lånio.dk

Sammenlign bilfinansiering - hvad skal jeg være opmærksom på?

Hvad koster et billån?

Hvordan ser renten ud på billån?

Billån med eller uden udbetaling?

Hvordan skal jeg låne, hvis jeg gerne vil lease bilen?

Lån efter din biltype

Forstå ÅOP, når du skal finde bilfinansiering

Skal jeg vælge et billån eller forbrugslån?

 

Find billige billån med flere lånetilbud hos Lånio.dk

Lånio.dk er en online markedsplads for lån, hvor du med ønsket om at finde det billigste billån lader bankerne konkurrere om dig som kunde. Med én simpel, online låneansøgning kan du nemt og bekvemt finde billig bilfinansiering blandt flere banker. Hvis du ikke har kapitalen til udbetalingen, kan du se på dine muligheder for et billån uden udbetaling.

Et billån er i de fleste tilfælde en slags privatlån med bilen som sikkerhed. Med sikkerhed menes der, at bilen er pantsat for lånet. Et normalt billån dækker op til 60 - 80% af bilens værdi, og du skal selv mindst have 20 - 40% i udbetaling. Hos Lånio kan du søge om bilfinansiering uden sikkerhed, som svarer til hele bilens værdi - du slipper altså for udbetalingen.

6 tips til den optimale bilfinansiering

Billigere billån med en medansøger

Hvis I er to om lånet, er det muligt at få en lavere rente. Derudover er chancerne for at få låneansøgningen godkendt større.

Få en længere løbetid

Du får en lavere ydelse ved at forlænge billånets løbetid, da lånebeløbet fordeles ud over flere måneder. Bemærk, at lånets ÅOP vil blive højere.

Betal ydelserne via Betalingsservice

Du undgår omkostninger til girokort og administration ved at foretage din betaling med Betalingsservice.

Optag et billån, du har råd til

Find en bil der passer til dine behov. På den måde undgår du, at omkostningerne hober sig op.

Betal af på lånet, hvis du har penge i overskud

Det er muligt at afdrage mere på dit billån, forkerte lånets løbetid og mindske omkostningerne.

Få gratis rådgivning af vores eksperter

Ring uforpligtende på 38 41 03 02, skriv til os i chatten eller send en mail på kundeservice@laanio.dk. Vi sidder klar til at hjælpe dig.

Sammenlign bilfinansiering - hvad skal jeg være opmærksom på?

Du har taget beslutningen - der skal købes ny bil! Spørgsmålet er nu, hvordan du nemmest finansierer dit kommende bilkøb. Vi har herunder samlet de faktorer, du skal være opmærksom på ved optagelse af lån til bil, så du kan finde det rigtige lån til din bilfinansiering.

Med Lånios service kan du nemt sammenligne billige billån fra flere banker. Vores koncept fungerer sådan, at du først indtaster dine ønsker til dit billån i vores låneformular. Derefter videresender vi dine ønsker til vores samarbejdende banker, som alle forsøger at skræddersy det bedst mulige lånetilbud til dig. Til sidst kan du vælge det lånetilbud, der matcher dine behov bedst.

Det er altid 100% uforpligtende at bruge vores låneformular. Du er ikke forpligtet til at optage de lån, du tilbydes, og du vil kun modtage lånetilbud, såfremt du selv ønsker det. Dine oplysninger er sikre hos os, og bliver ikke gemt eller videreformidlet, da vi validerer med NemID.

Den optimale ydelse på lånet

Ydelsen er den lille del af lånet, du tilbagebetaler hver måned, herunder renter, afdrag og bidrag. Hvis ydelsen er for høj, kan du ende med et dyrere billån end ønsket. Den optimale ydelse afhænger af, hvor længe du vil betale af på dit billån, også kaldet lånets løbetid.

Det første du skal notere dig er lånets ydelse. Ønsker du at betale dit billån af over en længere årrække, er en lav ydelse altid at foretrække. En lav ydelse gør, at udgifterne til dit billån fordeles ligeligt over en længere periode. Vil du gerne have dit billån hurtigt afbetalt, og har du plads i økonomien, kan en højere ydelse være en mulighed.

Husk: Jo højere lånebeløb, jo højere ydelse.

Uforudsete udgifter ved din finansiering

Et lån består ikke kun af lånebeløbet og ydelsen, men ofte af flere tillægsgebyrer, der øger lånets omkostninger. Ikke alle billån er ens, og nogle låneudbydere kan have ekstra udgifter, når du optager et lån hos dem. Derfor kan det være en god idé at tjekke, hvad der står med småt, så du ikke bliver overrasket.

Inden du takker ja til dit lån, så stil følgende tre spørgsmål:

 1. Er der et oprettelsesgebyr i forbindelse med etablering?
 2. Er der månedlige gebyrer?
 3. Er der administrationsomkostninger?

Det er nogle af de udgifter, som låneudbyderen kan finde på at opkræve. Husk på, at en låneudbyder er en forretning og derfor gerne vil tjene penge på at have dig som kunde. Det er derfor vigtigt altid at læse samtlige informationer du modtager, inden du optager dit lån - her kan Lånios låneplatform give dig både tryghed og gennemsigtighed i processen, da samtlige oplysninger altid angives ved et lånetilbud.

Hvad koster et billån?

Der findes ikke et bestemt billån, der er bedre end andre. Hvilket billån du bør optage afhænger af din privatøkonomi og dine personlige behov. Herunder forsøger vi at afklare, hvilke faktorer der spiller ind, når du i beslutningsprocessen skal finde det optimale lån.

Her kan du se et regneeksempel på, hvad dit billån vil koste dig hos de forskellige låneudbydere. Renter og stiftelsesomkostninger tager udgangspunkt i tre eksisterende billån med månedlige betalinger og en løbetid på 5 år. I vores eksempel lånes der 75.000 kr. til tre forskellige, faste renter.

Steder, der ikke er kreditinstitutter, har som regel en lav rente men høje stiftelsesomkostninger. Det er derfor altid nødvendigt at tjekke et låns ÅOP før optagelse, så du er informeret om de samlede omkostninger.

Regneeksempel: Priser på forskellige billån
Faktorer Forhandler Forbrugslån Bank
Lånebeløb 75.000 kr. 75.000 kr. 75.000 kr.
Rente 3,45% 20,9% 5,60%
Stiftelsesomkostninger 9.000 kr. 1.100 kr. 2.000 kr.
Samlet tilbagebetaling 91.453 kr. 118.772 kr. 88.164 kr.

Fastforrentet billån

Herunder kan du se et fastforrentet billån med en løbetid på 5 år, en rente på 5,60% og et stiftelsesgebyr på 2.000 kroner. Tabellen viser, hvordan tilbagebetalingen af banklånet vil foregå, og hvordan udgifterne er fordelt.

Ydelser ved fastforrentet billån
År Ydelse Rente Afdrag Resterende lån
2018 14.694,11 kr. 3.272,31 kr. 11.421,80 kr. 65.578,20 kr.
2019 17.632,93 kr. 3.224,25 kr. 14.408,68 kr. 51.169,52 kr.
2020 17.632,93 kr. 2.417,37 kr. 15.215,57 kr. 35.953,95 kr.
2021 17.632,93 kr. 1.565,29 kr. 16.067,64 kr. 19.886,31 kr.
2022 17.632,93 kr. 665,51 kr. 16.967,43 kr. 2.918,88 kr.
2023 2.938,82 kr. 19,94 kr. 2.918,88 kr. 0,00 kr.
Total 88.164,67 kr. 11.164,67 kr. 77.000,00 kr. 0,00 kr.
Find bilfinansiering
Det tager kun 2 minutter.

 

3 fundamentale faktorer ved et låns løbetid

Vi har her samlet de fundamentale faktorer, der afgør hvilken løbetid du skal vælge. Inden du vælger, kan det derfor være en god idé at vurdere følgende:

 1. Hvor lang tid du regner med at have bilen.
 2. Hvor mange kilometer du regner med at køre.
 3. Bilens værdiforringelse efter ejerskabet.

Er du i tvivl om bilens værdiforringelse, så kontakt din bilforhandler, inden du optager et lån. Hvis du optager et billån med en løbetid, der er længere end bilens levetid, skal du være opmærksom på, at du stadig skal afdrage på billånet, når du måske har købt en ny bil. Vælg derfor løbetiden ud fra hvor lang tid du regner med at have bilen.

Sørg altid for at vælge et lån, der er realistisk, og som du kan tilbagebetale. Vi anbefaler altid, at du følger 90%-reglen og vælger et lån, der maksimalt udgør 90% af din årsindkomst. Har du allerede et eksisterende lån, kan Lånio hjælpe dig med at omlægge dit billån og samle dine lån ét sted med et samlelån.

Er du fortsat i tvivl om prisen på dit lån, kan du læse Forbrugerrådets guide her.

Billån til ny eller brugt bil

Hvordan ser renten ud på billån?

Når du optager et billån, kan lånet oprettes med to forskellige typer renter:

 • Fast rente
 • Variabel rente

Det er vigtigt at overveje, hvilken type rente der passer bedst til din økonomiske situation. Forskellen ligger i rentesatsen samt rentens stabilitet. Herunder forklarer vi forskellen på de to rentetyper. Svaret er, at den bedste rente er den, du føler passer bedst til din økonomi.

Fast rente

Optager du et billån med en fast rente, betyder det, at billånet har samme rente i hele lånets løbetid. Du skal derfor ikke bekymre dig, hvis renten pludselig stiger, da du er garanteret samme, faste rente. Du afdrager derfor med en fast, månedlig ydelse. Rentesatsen er som udgangspunkt højere ved et fastforrentet billån; den eneste ulempe ved en fast rente er, at du ikke får gavn af, hvis renten eventuelt falder.

Variabel rente

Vælger du et billån med en variabel rente, kan din månedlige ydelse variere i takt med, at renten enten stiger eller falder. Du ved derfor ikke med sikkerhed, hvad din månedlige ydelse kommer til at være, eller hvad billånet i sidste ende vil komme til at koste dig. Som udgangspunkt er et billån med en variabel rente billigere i rentesatsen end et billån med fast rente. Hvis din økonomi har plads til forandring, kan et variabelt billån give dig en fordelagtig lav rente.

Beregningen tager udgangspunkt i et lånebeløb på 100.000 kr. med en løbetid på 5 år. Eksemplet er med en kurs på 100 og 4 årlige betalingsterminer, der falder over 2 år. Der er ikke taget højde for kursændringer, stiftelsesomkostninger og gebyrer. Tabellen viser to rentesatser: ved et fastforrentet lån og et variabelt. I det fastforrentede svinger renten ikke og er stabil. Til gengæld kan der være gevinster og risici ved et variabelt billån, da renten kan ændre sig årligt.

Variabel rente vs. fast rente
Variabel rente Fast rente
1. termin (5%) - 1.250 kr. 1. termin - 2.500 kr.
2. termin (5%) - 1.250 kr. 2. termin - 2.500 kr.
3. termin (5%) - 1.250 kr. 3. termin - 2.500 kr.
4. termin (5%) - 1.250 kr. 4. termin - 2.500 kr.
5. termin (20%) - 5.000 kr. 5. termin - 2.500 kr.
6. termin (20%) - 5.000 kr. 6. termin - 2.500 kr.
7. termin (20%) - 5.000 kr. 7. termin - 2.500 kr.
8. termin (20%) - 5.000 kr. 8. termin - 2.500 kr.

Herover kan du se, hvordan dit lån kan ende med se ud, alt efter hvilken rente du vælger. I vores eksempel er den faste rente billigst - men husk, at en variabel rente kan svinge, så du kan også være heldig.

Find bilfinansiering
Det tager kun 2 minutter.

Optagelse af billån - hos forhandler eller bank?

Et spørgsmål mange kommende bilejere står med, er, om de skal vælge at finansiere bilen via et lån i banken eller direkte hos bilforhandleren. Det kan være svært at vide, hvad forskellen er.

Bankerne kan oftest tilbyde den billigste bilfinansiering, når det gælder biler i den lave prisklasse. Omvendt er forhandlerne som regel konkurrencedygtige, hvad angår biler i den dyre ende.

Dette skyldes, at bankerne har lavere etableringsomkostninger end bilforhandlerne. Til gengæld kan bilforhandlerne ofte tilbyde lavere renter ved bilfinansiering end bankerne. Årsagen er, at renteudgifterne kan trækkes fra i skat, men det kan etableringsomkostningerne ikke.

Sørg altid for at sammenligne lånetilbuddene for at sikre dig, at du får det optimale lån. Snak med både din bank og bilforhandler og hør, hvad de kan tilbyde dig. Husk også altid at tjekke dit billåns samlede pris, før du optager det hos en forhandler. Du kan også modtage flere lånetilbud her på Lånio.dk og finde det tilbud, der passer bedst til dig. Husk, at det altid er helt uforpligtende - du behøver kun sige ja, hvis du bliver tilbudt et lån, der matcher din drømmebil.

Billån med eller uden udbetaling?

Et billån kan ved lånets oprettelse finansieres på to måder: Med eller uden udbetaling.

 • Vælger du et billån uden udbetaling, skal du ofte stille et beløb til rådighed ved lånets oprettelse.
 • Vælger du et billån med udbetaling, betaler banken beløbet for dig, og du indskyder ingen penge i lånets opstartsfase.

Hvis du vælger at finansiere din bil med udbetaling, vil det på længere sigt være billigere, og du får lavere renteomkostninger, da det samlede lånebeløb nedsættes. Princippet for et billån er, at jo mere du indskyder i udbetaling, jo billigere bliver lånet. Låner du fx. 75.000 kr. med 10.000 kr. i udbetaling, nedsættes lånebeløbet, da du selv har udbetalt 10.000 kr. under etableringen. Det betyder, at du ved lånets afslutning kun har tilbagebetalt 65.000 kr.

nyt billån med eller uden udbetaling

Hvis du tilpasser lånebeløb og låneperiode i vores låneberegner, kan du få et hurtigt overslag på, hvilke udgifter du kan forvente.

Fordele og ulemper ved billån uden udbetaling

 • Den største fordel er, at du ikke behøver nogen form for opsparing for at få fingrene i din drømmebil - uanset om den er ny eller brugt. Vælger du et billån uden udbetaling, bliver din månedlige ydelse bliver højere, da dit lånebeløb også er højere, da banken indskyder pengene for dig. Hvor meget højere din månedlige ydelse bliver, vil afhænge af størrelsen på dit lånebeløb og lånets løbetid.
 • Ulempen er, at du skal have en startkapital klar; altså et mindre beløb eller en opsparing du kan indskyde i lånet. Derudover skal du kunne kreditgodkendes. Der kan derfor være fordele ved at vælge et billån uden udbetaling, da banken finansierer din udbetaling for dig. Du behøver derfor ingen økonomisk forberedelse før optagelse af lånet.

Om du skal vælge med eller uden udbetaling afhænger derfor af, hvor mange penge du har til rådighed på din konto. Overvej derfor på forhånd, om du er villig til at lægge en udbetaling for at nedsætte billånets månedlige omkostninger.

Kan jeg optage et billån, hvis jeg står i RKI?

Hvis du i forvejen står i RKI, kan vores partnere desværre ikke tilbyde dig et billån. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du er registreret i RKI, kan du tjekke det her.

Fordele og ulemper ved bilfinansiering og udbetaling

Hvordan skal jeg låne, hvis jeg gerne vil lease bilen?

Det bliver mere og mere populært at lease bilen i stedet for at købe den. Leasing er kommet for at blive, men hvornår giver det egentlig mening at lease bilen?

Det korte svar er, at det afhænger af dig og dine præferencer. Hos Lånio.dk kan du låne til både bilkøb og leasing, og vi forsøger her at afklare, hvilke fordele bilkøb og leasing har.

Leasing kan være en god idé, hvis:

 • Du kender dit årlige kørselsbehov på forhånd.
 • Du vil slippe for yderligere udgifter, fordi leasingaftaler oftest inkluderer service.
 • Du ikke vil bekymre dig om salgsværdi, fordi du leverer bilen tilbage.
 • Du ved, at du gerne vil udskifte bilen i fremtiden.

Bilkøb kan være en god idé, hvis:

 • Du kan finde et billån, der matcher dine behov.
 • Du kan finansiere din bil billigt gennem din bank.
 • Du elsker spontane køreture, og ikke kender dit årlige kørselsbehov.
 • Du ved, at du har luft i økonomien til uforudsete regninger på bilen.
 • Du ved, at du gerne vil have den pågældende bil i hele bilens levetid.

Som udgangspunkt er det billigere at købe bilen end at lease, og det kan være en fordel at tænke langsigtet: Du ved ikke altid, om dine behov ændrer sig. Et godt bilkøb forudsætter altid, at du kan finde et passende billån. Husk, at en leaset bil også skal forsikres, som regel med både ansvars- og kaskoforsikring.

Lån efter din biltype

Uanset hvilken biltype du ønsker, er det afgørende for dit køb, hvor stort et billån du kan optage. Det kan derfor være en god idé at besvare følgende spørgsmål, så du ved, hvilken bil du skal vælge:

 • Hvad er bilens formål - privat eller erhverv?
 • Hvor langt vil du køre om året?
 • Hvor mange personer skal benytte bilen?
 • Hvilket mærke ønsker du?

Ovenstående kan give dig et indtryk af bilens prisklasse. Her forsøger vi at klarlægge, hvilke omkostninger der kan være i forbindelse med billån til de forskellige biltyper. Det er prismæssigt ikke lige meget om bilen er en Ford, Audi ellerToyota, eller om du er til stationcars, firehjulstrækkere eller varevogne.

Personbiler til privat brug

En personbil karakteriseres som en bil på hvide nummerplader, der benyttes til private formål. Det er den mest købte biltype, og den kræver en del overvejelser, da man altid bør vurdere de fremtidige kørselsbehov. Ved køb af personbil bør man derfor altid overveje:

 • Hvor mange personer skal bilen bruges til?
 • Hvor meget bagageplads har du brug for?
 • Skal bilen køre i storby eller langdistance?
 • Er der børn blandt passagererne?

Hvis du har børn, kan bestemte biltyper være praktiske, og et lån til en større bil eller stationcar vil være en god idé. Hvis du ikke har børn, kan du kigge efter andre biltyper: Her vil en lille bil være praktisk. En lille bil kendetegnes ved lille bagageplads men samtidig at være god at navigere rundt i storbyer i, da den let kan parkeres og optager minimal plads.

En lille bil er ofte et økonomisk godt valg, men kan i det lange løb blive dyr, hvis du fortryder, og gerne vil skifte til noget større. Overvej derfor altid om en lille bil også vil være den ideelle løsning flere år ud i fremtiden.

Erhvervs- og firmabiler

En erhvervsbil er en bil på gule plader eller papegøjeplader, der anvendes i erhvervsøjemed. Det kan være alt fra en stor, praktisk varevogn til en smart, lille citybil; fællesnævneren er, at den benyttes til kørsel i arbejdssammenhæng. En vigtig faktor ved køb af firmabil er nummerpladen. Pladen afgør, hvordan du må anvende din bil.

 • Med en gul nummerplade må du kun køre i din bil, når du er på arbejde eller under transport til arbejdet. Det betyder, at du ikke må medtage passagerer, der ikke er i relation til køretøjet eller bruge det uden for arbejdstiden.
 • Med papegøjeplader, får du en både gul og hvid nummerplade. Det betyder, at bilen både må anvendes til arbejde og privat - dog med begrænsninger.
Forskellige pladetyper
Gule plader Papegøjeplader
Må kun anvendes til erhvervskørsel Må anvendes til både privat- og erhvervskørsel
Der må ikke medtages passagerer Der må gerne medtages passagerer
Må ikke anvendes udenfor arbejdstiden Må gerne anvendes udenfor arbejdstiden
Ingen særlige afgifter Inkluderer privatbenyttelsesafgift

Hvis du vil læse mere om pladetyper, finder du her SKATs guide til Motorregistret.

Bilkøb - ny eller brugt bil?

Hvis du ønsker at spare penge på dit billån, kan en brugt bil være en mulighed. Brugte biler er ofte billigere at finansiere, da bilens salgsværdi normalt er lavere. Det betyder, at du skal låne færre penge, og at udgifterne vil være mindre.

Du skal ved bilfinansieringen være opmærksom på, at det ikke nødvendigvis er billigt at købe en brugt bil i det lange løb. Der kan opstå uforudsete værkstedsregninger, da der kan være behov for flere reparationer på en gammel bil end en ny. Vælg derfor en brugt bil, hvis du ønsker en mere kortsigtet løsning og ikke regner med at beholde bilen mange år i fremtiden.

Rentesatsen ved finansiering af nye biler ofte er lavere end ved brugte. Årsagen er, at bankens sikkerhed for at få pengene igen er større, da nye bilers salgsværdi er højere end brugte bilers. Det kan derfor være en fordel at optage et billån med en variabel rente, hvis du overvejer at købe en brugt bil.

Find bilfinansiering
Det tager kun 2 minutter.

Forstå ÅOP, når du skal finde bilfinansiering

ÅOP er en forkortelse for årlige omkostninger i procent; det vil sige alle lånets udgifter og gebyrer medregnet - ikke kun ydelsen. ÅOP er dit redskab til at forstå de samlede udgifter ved optagelse af lån.

ÅOP’en dækker alle omkostninger, der kan forekomme i et lån, bl.a.:

 1. Etableringsomkostninger
 2. Stiftelsesgebyr
 3. Renter
 4. Kurs
 5. Uforudsete udgifter

ÅOP’en er altid angivet som en procentsats - jo lavere ÅOP, jo billigere er finansieringen af din bil. Et eksempel kan være, at hvis dit billåns ÅOP f.eks. er 10%, betyder det, at de årlige omkostninger ved lånet udgør 10% af lånets samlede pris.

Bemærk, at ÅOP’en bliver lavere, hvis du forlænger løbetiden på lånet. Det betyder, at dine udgifter strækkes over en længere periode. Men vær opmærksom: Lånet bliver ikke nødvendigvis billigere i kroner og ører. Forlænges løbetiden betaler du lånets renter og gebyrer i længere tid, hvilket øger billånets ydelse og samlede omkostninger.

Lånio kan hjælpe dig med at finde en lav ÅOP samt løbetid på dit ønskede billån. Udfyld formularen øverst, så sender vi dig flere uforpligtende tilbud fra vores samarbejdende banker.

Skal jeg vælge et billån eller forbrugslån?

Et billån bliver ofte sammenlignet med et almindeligt forbrugslån, da mange vil karakterisere et billån som et lån til forbrug. Der er dog væsentlige forskelle mellem et billån og et forbrugslån.

Forskellen på et billån og et forbrugslån er, at du ved et billån stiller bilen som sikkerhed for lånet. En bil er et håndgribeligt aktiv, som låneudbyderen kan tage i pant. Et forbrugslån derimod kan gå til personligt forbrug, såsom til en rejse, ombygning i boligen eller lignende. Her kan der ikke stilles et konkret aktiv som sikkerhed for lånet.

Det er forskelligt fra låneudbyder til låneudbyder, hvorvidt der er krav om, at bilen stilles som sikkerhed for lånet, og hvorvidt udbetaling er et krav. Det kan derfor være en god idé at undersøge og gennemgå disse to faktorer, når du vil optage et billån.

Find bilfinansiering
Det tager kun 2 minutter.

Spørgsmål og svar

Lånios unikke koncept gør det nemmere, hurtigere og mere overskueligt at låne penge online. Du udfylder kun én låneansøgning, hvorefter vi sætter bankerne i konkurrence om at give dig det bedste lån. Når du har modtaget dine nye lånetilbud, kan du nemt sammenligne og herefter vælge dét lån, som passer dig og din økonomi bedst.

Lånio er de første i Danmark, der tilbyder dette unikke koncept, der gør det muligt at låne penge hurtigt på en simpel måde. I stedet for at udfylde et hav af låneansøgninger, udfylder du kun én hos Lånio, hvorfor du sparer en masse tid og besvær. Vi sætter bankerne i konkurrence om dig, så dit lån bliver så billigt som muligt. Vi kalder det: Lån penge smart.

Lånio fastsætter ikke renterne, men vi viser dig bankernes minimum- og maksimumrente. Renten starter fra 3,49%, når du ansøger om lån på Lånio.dk. Det er udelukkende bankerne, der afgør hvilken rente, du får på dit lån. Hver bank behandler din låneansøgning individuelt og udarbejder et skræddersyet tilbud til dig ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Husk, at et lån ikke udelukkende består af renter, men også af andre gebyrer.

ÅOP står for lånets samlede årlige omkostninger i procent. Det betyder, at lånets ÅOP ikke kun inkluderer renter, men også andre gebyrer som etableringsgebyrer og administrationsomkostninger. Når du skal vurdere de lånetilbud, som Lånio indsamler til dig, bør du altid se på ÅOP’en.

Lånio står ikke for udbetalingen af pengene. Det gør Lånios banksamarbejdspartnere. Udbetalingen af pengene varierer således fra bank til bank men typisk står pengene på din konto indenfor 1-5 bankdage. Når du modtager lånetilbuddene fra bankerne, oplyses du om deres udbetalingstid - er en hurtigt udbetalingstid vigtigt for dig, kan du vælge den bank, der tilbyder dette.

Lånio afgør ikke, hvorvidt din økonomi er god eller ej. Bankerne udarbejder individuelle lånetilbud ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Herefter vurderer bankerne, om de kan tilbyde dig et lån. Da du, med Lånios koncept, modtager flere lånetilbud, øger du dine chancer, for at få bevilget et lån. Chancerne for et lån øges desuden, hvis du har en medansøger.

Gennem Lånios koncept kan du finde forbrugslån fra 10.000 kr. og helt op til 300.000 kr. Som tommelfingeregel kan du øge din chance for godkendelse, ved at ansøge om lån på maksimum 90 % af din årsindkomst.

Alle Lånios banksamarbejdspartnere stiller ikke nødvendigvis de samme krav til dig som låntager. Men du får selvfølgelig kun lånetilbud fra banker, der vil godkende dig. Nogle banker stiller krav til årlig indkomst for dig eller din husstand. Derudover figurerer følgende generelle krav:

 • Du må ikke være registreret i RKI
 • Du skal minimum være 18 år

Ved at vælge "samle eksisterende lån" når du skal angive låneformål i vores låneformular, kan du fortælle bankerne, at dit lån skal bruges til at indfri andre lån og dermed sænke dine samlede låneomkostninger. Det betyder dog ikke, at du udelukkende skal bruge pengene til at samle anden gæld. Eksempelvis kan du låne 40.000 kr. og angive, hvor stor andel af lånet der skal anvendes på indfrielse af eksisterende gældsposter.

Nej, det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge om online lån gennem Lånio. Desuden tillægges der ikke omkostninger på dit lån ved vores unikke koncept - dine lånevilkår vil være de samme som dem, du får tilbudt direkte på bankernes hjemmesider.

Der er flere muligheder for at opnå en lav ydelse. Eksempelvis kan du i vores låneformular forlænge løbetiden, og dermed sænke den månedlige ydelse. Den månedlige ydelse fastsættes ikke af Lånio med af vores banksamarbejdspartnere ud fra dit ønskede lånebeløb, tilbagebetalingstid, renter og andre gebyrer.

Du kan ansøge om en tilbagebetalingstid på 1-12 år (12-144 måneder). Du kan således til dels selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Der kan dog opstå situationer, hvor Lånios banksamarbejdspartnere tilbyder dig lån med enten længere eller kortere tilbagebetalingstid end ønsket.

Ja, det er muligt, men ikke anbefalet at have beskyttet adresse.

Det er muligt at optage et lån med adressebeskyttelse, men det er op til de enkelte banker, hvorvidt de tillader det eller ej. Oftest vil du blive bedt om at ophøre adressebeskyttelsen i den periode lånet ønskes eller benytte alternativ dokumentation. For at du kan modtage flest mulige lånetilbud og dermed få det billigste lån, anbefaler Lånio ikke at du har adressebeskyttelse i perioden lånet ønskes.

Når en bruger vælger at optage et lån gennem vores koncept, modtager Lånio en lille provision fra den valgte samarbejdspartner. Gennem Lånio.dks Lån Penge Smart-koncept er det muligt at få endnu lavere renter, da bankerne sættes i konkurrence med hinanden.

Ja, det er til enhver tid muligt at fortryde et lån (kreditaftale). Bestemmelserne står i kreditaftalelovens §19, som skriver, at kan låntager fortryde en aftale om en finansieringsaftale inden for 14 dage.  

Har du behov for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 38 41 03 02. Du kan også skrive en mail til kundeservice@laanio.dk, hvor du vil få svar inden for 24 timer. Dette gælder selvfølgelig ikke i weekender, der vender de tilbage til dig direkte på førstkommende arbejdsdag.