Lyt
A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 23 min.
Opdateret: 21. november 2022

Lånio logoDerfor har mere end 100.000 danskere tillid til Lånio

Vores mission er at hjælpe dig med at træffe klogere finansielle beslutninger. Selvom vores service er gratis, bliver vi kompenseret af vores samarbejdspartnere, hvis du optager et lån, du har ansøgt gennem os. Uanset hvad er vores guides, information og kundeservice alt sammen designet til at tilbyde troværdig hjælp til dig for at du kan træffe det bedste valg til dine behov. Læs mere om hvordan vi tjener penge og vores redaktionelle integritet.

Lån penge online med Lånio.dk

Leder du efter lån, men er i tvivl om hvordan du finder det billigste lån? Sammenlign flere lånetilbud fra førende udvalgte banker og find det bedste lån til dine behov. Med blot én ansøgning kan du, gratis og uforpligtende, få konkurrencedygtige tilbud fra flere banker.

På den måde spare du tid, da du slipper for selv at skulle undersøge lånemarkedet og finde ud af, hvem der tilbyder hvad. Du sparer også penge, fordi bankerne ved at de er i konkurrence om dig som kunde og derfor gør deres bedste, for at tilbyde dig lånevilkår som du er tilfreds med.

lånetilbud med Lånio.dk og oplev fordelene med at lade os undersøge markedet for dig. Du kan låne penge fra 10.000 kr. til 500.000 kr. til ethvert formål. Når du har udfyldt låneansøgningen får du svar med det samme og kan have pengene udbetalt indenfor få dage.

Repræsentativt eksempel på lån:

Samlet kreditbeløb50.000 kr.
Løbetid (mdr.)60 mdr.
Månedlig ydelse1003 kr. - 1206 kr.
Variabel debitorrenteMin. 6,7% – Max. 15,7%
ÅOPMin. 7,83% – Max. 16,79%
Andre gebyrer25 kr. pr. md.
Saml. kreditomkostninger10.202 kr. – 22.354 kr.
Saml. tilbagebetaling60.202 kr. – 72.354 kr.
Låneeksempel

Hvad koster det at låne penge online?

Et online lån på 100.000 kr. med en løbetid på 10 år og 5% i rente koster 27.261 kr. I eksemplet er også inkluderet stiftelsesomkostninger på 0,5% af lånebeløbet svarende til 500 kr. Den månedlige ydelse vil være 1.061 kr. og lånets ÅOP er 5,11%.

Dine endelige lånevilkår vil altid være baseret på en individuel kreditvurdering og det er derfor først når du modtager dine endelige lånetilbud, at du ved præcis hvor meget dit lån vil koste.

Herunder har vi samlet en liste over de forhold der kan indflydelse på, hvad dit lån koster.

Forhold der har indflydelse på hvad dit lån koster:

 • Din indkomst
 • Dit ansættelseforhold
 • Dine boligudgifter
 • Dit rådighedsbeløb
 • Øvrig gæld
 • Ønsket lånebeløb
 • Ønsket låneperiode

Hvad koster det låne 150.000 kr?

Det koster 20.767 kr. at låne 150.000 kr. med en løbetid på 5 år og et stiftelsesgebyr på 2% af lånebeløbet, hvilket svarer til 3.000 kr. Renten er i dette eksempel sat til 4,50% og lånets ÅOP er på 5,35%.

Lånebeløb150.000 kr.
Løbetid5 år (60 mdr.)
Rente4,5%
ÅOP5,35%
Mdl. ydelse2.846 kr.
Kreditomkostninger20.767 kr.

I ovenstående eksempel skal der hver måned tilbagebetales 2.846 kr. Efter de 5 år som er lånets løbetid vil du i alt have betalt 170.767 kr. I samlet tilbagebetaling. Du kan læse mere om og finde eksempler på lån 150.000 kr. her.

Hvad koster det at låne 400.000 kr?

Det koster 87.397 kr. at låne 400.000 kr. med en rente på 3,49%, hvilket er den laveste mulige rente på Lånio.dk. I eksemplet er der etableringsomkostninger for 12.000 kr. eller 3% af lånebeløbet.

Låneeksempel - 400.000 kr.
LånebeløbLøbetidRenteÅOPMdl. ydelseKreditomkostninger
400.000 kr.10 år (120 mdr.)3,49%4,14%4.062 kr.87.397 kr.

Den månedlige ydelse er på 4.062 kr. og lånets ÅOP er 4,14%. Du vil således efter de 10 års løbetid have betalt 487.397 kr. tilbage. Generelt vil et højere lånebeløb give en lavere ÅOP, da du her er en større kunde for banken end ved et mindre lån. Du kan finde flere eksempler på lån 400.000 kr. her.

Forstå lånets samlede omkostninger

Når du skal vælge lån, kan det være en god idé at kigge på renten. Dog bør du være opmærksom på, at renten ikke altid angiver lånets samlede pris. For at se den samlede pris skal du i stedet kigge på lånets ÅOP (årlige omkostninger i procent). ÅOP er en procentsats, der fortæller, hvad prisen er for at tage et lån.

Når du kigger på ÅOP, kan du se lånets samlede pris inklusive gebyrer, renter og andre omkostninger. Du kan herunder se, hvad der bl.a. kan indgå i lånets samlede pris, så du ved, hvad du skal være opmærksom på.

Stiftelsesomkostninger

Et gebyr, som banken tager for at oprette dit lån. Dette kan enten være et fast beløb eller angivet som en procentsats af dit lånebeløb. Eksempelvis 500 kr. eller 5% af lånebeløbet.

Administrationsomkostninger eller kontogebyr

Et beløb, som bankerne tager for at behandle dine indbetalinger ved hver termin. Det kan være ca. 25 kr. hver måned ved forbrugslån.

Betalingsgebyr

Der kan være et betalingsgebyr, hvis du betaler med faktura. Det koster typisk ca. 15 kr. Gebyret kan du fjerne ved at tilmelde dine afdrag til Betalingsservice (førhen PBS). Bemærk, at der også kan forekomme gebyrer ved afvisning af Betalingsservice.

Rykkergebyr

Bankerne opkræver et rykkergebyr, hvis du ikke betaler dine afdrag. Betaler du til tiden, kan du naturligvis se bort fra denne omkostning. Beløbet ligger på ca. 100 kr.

Administrationsomkostninger i forbindelse med ændringer

Det kan for eksempel være ændringer af lånevilkår, adresse, betalingsfrie måneder m.m. som banken tager en ekstra betaling for at opdatere. Det koster ca. 75 kr.

Sådan påvirker løbetiden prisen på dit lån

Én af de faktorer, der bestemmer størrelsen på dine afdrag, er løbetiden. Det vil sige den tid, du er om at betale lånet tilbage. Hvis du forlænger løbetiden, bliver din månedlige ydelse mindre, da du spreder tilbagebetalingen ud over flere måneder.

Forskellig løbetid - 10.000 kr.
LånebeløbLøbetidRenteMdl. ydelseKreditomkostninger
10.000 kr.12 måneder15%898 kr.778 kr.
10.000 kr.24 måneder15%480 kr.1.530 kr.

Jo flere bidder, du deler din tilbagebetaling af lån penge op i, jo mindre er dine månedlige tilbagebetalinger. Vær dog opmærksom på, at dit lån vil blive dyrere, hvis løbetiden forlænges.

Det skyldes, at der ofte er renter og andre omkostninger forbundet med et lån. Jo længere tid lånet løber over, jo flere renter tilskrives lånet, og du vil derfor have flere omkostninger over længere tid.

Du kan reducere omkostningerne på dit lån ved at forkorte lånets løbetid. Derfor er det en god idé at bruge overskydende penge på at afdrage på dit lån i stedet for eksempelvis at bruge dem på forbrug.

Nogle kreditvirksomheder opkræver et gebyr for førtidig indfrielse af lånet - et såkaldt indfrielsesgebyr. Det betyder, at du kan risikere at skulle betale et gebyr for at betale lånet ud.

Brug ÅOP til at finde det billigste lån

Når du ønsker at finde det billigste lån er der et udtryk som er essentielt for dig at kende til og forstå. Det er ÅOP - Årlige Omkostninger i Procent. Du kan bruge ÅOP til at sammenligne lån med ens lånebeløb og løbetid. Det billigste lån er dét med den laveste ÅOP.

ÅOP tager således højde for alle lånets omkostninger udtrykt som en årlig procent af det samlede lånebeløb. Det gør det nemt at sammenligne og vælge det lån som er det billigste for dig.

Husk at du kun kan bruge ÅOP til at sammenligne lån, når der er tale om lån med ens lånebeløb og løbetid. ÅOP’en på større lån med lang løbetid vil som hovedregel være mindre end små lån med kort løbetid.

Sammenlign den reelle pris på dine lånetilbud med vores låneberegner

Du kan bruge vores låneberegner til at se, hvordan renten og andre omkostninger har indflydelse på lånets og ÅOP og din månedlige ydelse. Låneberegneren er et perfekt værktøj til at undersøge, hvor stort et lån du har råd til.

Med låneberegneren får du desuden en fuld tilbagebetalingsplan, så du har fuldt overblik over afdrag og ydelse i hver eneste måned af lånets løbetid. Denne tilbagebetalingsplan kan du desuden gemme og downloade som Excel-fil.

Vores låneberegner giver dig også mulighed for at se, hvor stor en del af dit samlede tilbagebetalingsbeløb der er hhv. Lånebeløb, rente og andre omkostninger. Med vores låneberegner kan du udregne ethvert lånetilbud og nemt sammenligne dem med hinanden.

Få lånetilbud nu Det tager kun 2 minutter

Lån penge: Krav og vilkår

Du kan låne penge gennem Lånio.dk, hvis du har et dansk CPR-nummer, bopæl i Danmark og er fyldt 18 år. Du skal derudover kunne kreditgodkendes af banken.

Som tidligere nævnt foretager bankerne kreditvurderingen af dig på baggrund af dine personlige oplysninger og din økonomiske situation. Lån penge uden kreditvurdering er derfor ikke en mulighed.

Følgende krav går dog igen hos de fleste banker og kreditvirksomheder:

 • Lån penge 18 år: Du skal være minimum 18 år gammel. Enkelte banker kan kræve, at du er fyldt 20.
 • Lån penge trods RKI: Du må ikke være registreret i RKI eller Debitor Registeret. Det er svært at låne penge, hvis du er registreret som dårlig betaler.
 • Lån penge i udlandet: Du skal have bopæl i Danmark. Det er også et krav, at du er dansk statsborger eller har opholdstilladelse.
 • Lån penge uden indtægt: Der kan også være et minimumskrav til din årsindkomst. Dette kan dog variere fra bank til bank og afhænger også af, hvor mange penge du ønsker at låne.
 • Lån penge som studerende: Du kan godt låne, selvom du studerer. Det kræver dog, at du kan få godkendt din kreditvurdering.
 • Lån penge med MitID: Når du låner penge online skal du validere dine oplysninger med MitID.

Hvis bankerne ikke mener, at du har råd til at låne penge, har de ret til ikke at låne penge ud. Får du afvist din ansøgning, er det fordi, bankerne ikke mener, at din økonomi eller situation er holdbar.

Bemærk, at vores samarbejdspartnere har ikke alle nødvendigvis de samme krav til deres kunder. Det betyder, at du godt kan modtage tilbud fra nogle banker, men blive afvist af andre.

Lån penge trods RKI - er det muligt?

Svaret er nej. Du kan ikke låne penge gennem Lånio.dk’s banker, hvis du står registreret i RKI eller Debitor Registret. Du vil have svært ved at finde en online udbyder, der vil låne dig penge, hvis du er registreret som dårlig betaler.

Vi anbefaler i stedet, at du forsøger at betale dine eksisterende gældsposter ud, så du får mere plads i økonomien. Du bliver automatisk slettet som dårlig betaler, når du har betalt din gæld af. Derefter kan du tage lån på ny.

Er du i tvivl om, hvorvidt du er registreret som dårlig betaler, kan du tjekke det hos RKI og Debitor Registret.

Kan man låne penge nu med bopæl udenfor Danmark?

Det er desværre ikke muligt at låne penge hos Lånio.dk, hvis du ikke har en dansk adresse. Det betyder, at den adresse, du er registreret på, skal være i Danmark. Bor du permanent i udlandet, bør du i stedet kigge på det pågældende lands lånesider, da du som regel vil kunne låne der i stedet.

Du kan dog stadig godt tage et lån penge dk, selvom du f.eks. er på ferie i udlandet i en længere periode, bare din folkeregisteradresse er i Danmark.

Kan man låne penge i dag uden kreditvurdering?

Nej, du kan ikke låne uden kreditvurdering. Det er lovpligtigt for banken at kreditvurdere dig, inden de sender dig dit endelige lånetilbud. Derudover er det også din sikkerhed for, at du har råd til at afdrage på lånet.

Læs vores tips til at forbedre din kreditvurdering.

Kan man låne penge uden MitID?

Når du vil låne penge online skal du bruge dit MitID til at validere dine oplysninger. Denne validering er en af årsagerne til at låneprocessen foregår hurtigt og sikkert.

MitID-valideringen er dels for at bekræfte din identitet, men det er også for at give samtykke til banken om at de kan indhente relevante personlige- og skatteoplysninger. Det gør det også muligt for bankerne at se, om du er registreret i RKI.

NemID udfases og MitID overtager

I løbet af 2022 bliver NemID helt udfaset til fordel for MitID. Den store forskel bliver at du nu slipper for nøglekortet og at den bagvedliggende sikkerhed er bedre. I forhold til processen med at låne penge, er der ikke nogen forskel og valideringen bruges til det samme formål.

Sådan bliver du godkendt til at låne penge (6 tips)

Herunder kan du læse 6 gode råd til, hvordan du sikrer dig, at bankerne godkender din låneansøgning, når du har tænkt: “lån penge - jeg ansøger med det samme” og indsendt din ansøgning.

1. Få en medansøger på dit lån

Er I to om låneansøgningen, kan bankerne være villige til at sænke renterne på jeres lån, og I er samtidig to om at dele betalingen. Desuden øges chancerne for at få låneansøgningen godkendt når du låner med medansøger.

2. Forlæng lånets løbetid

Ved at forlænge løbetiden på dit online lån fordeler du dine afdrag ud over flere måneder, hvorfor den månedlige ydelse bliver lavere. Bemærk dog, at lånets samlede omkostninger samtidig vil blive højere.

3. Reducér lånebeløbet

Det er nemmere at blive godkendt til et mindre lån, da bankerne løber en mindre risiko ved at låne dig færre penge, hvis din økonomi er lige på grænsen til at kunne bære det. Er din ansøgning blevet afvist eller ønsker du lidt bedre lånevilkår kan du derfor med fordel reducere dit lånebeløb.

4. Lån penge billigt med et samlelån

Har du allerede andre lån, kan du med stor fordel samle dem til et samlelån. Der er stor chance for at du kan spare mange penge ved at samle din gæld og har desuden mulighed for at hæve lånebeløb, så det fungerer som et ekstra lån.

5. Meld dig ind en a-kasse

Når du er tilmeldt en a-kasse er du sikret dagpenge, såfremt du skulle blive afskediget. Dette giver långiverne en sikkerhed for at du kan betale lånet tilbage selv, hvis du skulle miste dit job.

6. Kom ud af RKI

Som nævnt kan du ikke låne penge, hvis du er i rki. Sørg derfor at læg en plan for, hvordan du kommer ud af rki, før du begynder at optage ny gæld. Det er også en mulighed at få hjælp af en professionel gældsrådgiver, til at opnå en bedre økonomi og komme ud af RKI.

Få lånetilbud nu Det tager kun 2 minutter

Hvad kan jeg låne penge til?

Når du låner penge online med Lånio.dk bestemmer du helt selv, hvad du vil bruge pengene til. Om det er ny bil, mobil, computer, bryllup eller til en ferie er helt op til dig selv, så længe du kan betale lånet tilbage.

Det kan også være du har dyre lån i forvejen og ønsker at samle disse og spare penge. I så fald er et samlelån også en mulighed. Har du virksomhed eller ønske at starte en, har du ligeledes mulighed for at ansøge om et erhvervslån.

Herunder har vi samlet de mest populære lånemuligheder som vores brugere låner penge til, men som nævnt er det kun dig selv, der bestemmer hvad du ønsker at låne penge til.

Ovenstående er blot et lille udvalg af de mest populære lånemuligheder, men der er et hav af andre formål du kan låne penge til, som fx lån til tandlæge, lån til varmepumpe eller noget helt tredje.

Fordele og ulemper ved at låne penge online

Inden du tager et billigt penge lån, kan det være en god idé at kende til fordelene og ulemperne ved dette. På den måde undgår du dårlige overraskelser. Vi giver dig herunder en kort opsummering, så du kan tage dit nye lån på et oplyst grundlag.

Lån penge på nettet - fordele
 • Kort låneproces
 • Stor fleksibilitet
 • Nem tilbagebetaling
 • Du bestemmer låneformål
 • Lån nemt og med få krav
Lån penge på nettet - ulemper
 • Lån uden sikkerhed kan have højere rente
 • Ingen decideret rådgivning
 • Du skal selv have styr på din økonomi

Fordele ved at låne penge på nettet

Herunder har vi listet de vigtigste fordele, som er relevante for dig at kende til, hvis du ønsker at låne penge på nettet.

Svar med det samme og hurtig udbetaling

Når du låner penge online, er processen hurtigere end nede hos banken, da det hele foregår digitalt. Din ansøgning bliver sendt afsted så snart du har valideret, og bankerne modtager din anmodning med det samme. Fordi bankerne hele tiden sidder klar til at behandle låneansøgninger, får du svar med det samme og kan have pengene udbetalt efter 1-2 dage.

Sammenligne flere tilbud på én gang

Vi anbefaler altid at du indhenter flere lånetilbud, for at sikre at du ender med den bedste løsning. Dette sker automatisk når du ansøger om lån med Lånio.dk og du øger derfor chancen for at blive tilbudt et lån, men også for at blive tilbudt så billigt et lån som muligt. Man tænker måske ikke at forskellen kan være så stor, men ofte er der tale om flere tusind kroners forskel.

Lån penge uden at stille sikkerhed

Når du låner penge i din fysiske bank, vil du oftest blive mødt med et krav om sikkerhedstillelse. Det er en måde for banken at holde deres risiko nede, når de låner dig penge, da de er sikret aktivets værdi, hvis det viser sig at du ikke kan betale tilbage. Men har du ikke noget aktiv at stille sikkerhed i eller ønsker du det ikke, er et lån uden sikkerhed din løsning.

Ansøg online og lån med MitID

Når du ansøger om lån på nettet skal du ikke først til møde, som det kan være tilfældet i din bank. Her foregår hele processen på din computer eller smartphone og med en MitID validering, kan bankerne indhente de nødvendige oplysninger som er krævet, for at kunne give dig et lån.

Du bestemmer hvad du vil låne til

Når du låner penge med Lånio.dk bestemmer du helt selv, hvad du ønsker at bruge pengene på. Der er således ingen begrænsninger og du kan frit vælge at bruge lånet på det som er vigtigt for dig, sålænge bankerne kan se at du kan betale lånet tilbage.

Ulemper ved at låne penge på nettet

Dét at online lån er uden sikkerhedstillelse giver større frihed og fleksibilitet for dig som låntager, men det betyder også at långiverne tager en lidt større risiko, end hvis der var stillet sikkerhed. Det betyder at der er en række ulemper ved at låne penge online, som det er vigtigt for dig at kende til.

Højere rente end lån med sikkerhed

Som nævnt har banken større risiko ved usikrede lån end ved lån med sikkerhed. Større risiko betyder altid en højere pris og derfor vil et online lån uden sikkerhed ofte have en højere rente og dermed være dyrere.

Ingen personlig rådgivning

Med online lån er det vigtigt at du har gjort noget forarbejde selv, som fx at vurdere i hvor høj grad din nuværende økonomi er sund nok til at tage et lån. Der er nemlig ikke en bankrådgiver til at fortælle dig dette, når du låner online. Dog vil det i den kreditvurdering som bliver foretaget, blive bestemt om banken mener at din økonomi kan bære et lån. Der vil også altid være en kundeservice som er klar til at hjælpe dig.

Risiko for at låne penge impulsivt

Den langsomme proces ved at låne penge i en fysisk bank giver en stor fordel, ift. at få dig til at tænke over om lånet virkelig er nødvendigt. Da låneprocessen online er overstået på så kort tid, kræver det at du har foretaget denne vurdering inden, så du ikke ender med at tage lån, som du måske fortryder senere.

Manglende transparens på det online lånemarked

Et af de allerstørste ulemper ved online lån, er at der desværre stadig er låneudbydere der ikke oplyser fyldestgørende om omkostningerne forbundet med lån. Det er derfor muligt at komme galt afsted når du låner på nettet. På Lånio.dk samabarbejder vi derfor kun med udvalgte og førende banker, og sørger for at al den information du skal bruge er tilgængelig for dig.

Mange forskellige låneudbydere

Dette lyder ikke umiddelbart som en ulempe, men vi hører oftest at de mange muligheder er med til at gøre markedet uoverskueligt. Der kommer ofte nye låneudbydere på markedet og det kan være svært at finde ud af, hvor man skal starte og hvem der er bedst og billigst. Med Lånio.dk finder vi ud af det for dig, så du nemt kan vælge den bedste løsning selv.

Vælg det bedste lån til din situation

Når du har besluttet dig for at du vil låne penge, er det vigtigt du finder det rigtige lån til din situation. Dette gør du først og fremmest ved at definere hvilken slags lån du er på udkig efter. Det kan være følgende lånemuligheder:

 • Samlelån
 • Indskudslån
 • Billån
 • Forbrugslån
 • Erhvervslån

Bankernes lånevilkår kan nemlig ændre sig alt afhængig af, hvad du ønsker at låne penge til. Når du har valgt den rigtige type lån, bør du kigge på hvor meget du har brug for at låne. Det kan være fristende at låne lidt ekstra, men vi anbefaler at du kun låner penge til det du har brug for.

Hvor meget kan jeg låne?

Her på Lånio.dk kan du låne fra 10.000 kr. og op til 500.000 kr. Hvor meget du kan blive godkendt til at låne afhænger af din kreditvurdering hos banken og hvor meget de er villige til at låne dig.

Hvis du søger om et lån og banken vurdere, at det ikke kan låne dig pengene, kan du forsøge at sænke lånebeløbet eller hæve løbetiden. Det kan desuden forbedre din kreditvurdering markant, hvis du har en medansøger med på lånet fx din partner eller samlever.

Her vil banken vurdere begges økonomi og kreditvurderingen bliver derfor bedre. En medansøger er derfor også en god mulighed for at få tilbudt lån med så gode lånevilkår som overhovedet muligt.

Populære lånebeløb

Hvor stort et beløb er det ansvarligt at låne?

Måske sidder du og tænker på, hvor mange penge du egentlig bør låne og overvejer endda at låne mere, end du egentlig har brug for.

Vi råder dig dog til aldrig at låne et større beløb, end du har brug for. Du bør aldrig tage et lån, du ikke er sikker på, at du kan tilbagebetale. Vi har herunder to gode råd for, at du ikke bør låne ekstra.

Gode råd om at låne penge

Råd nummer 1: Skal du bruge 10.000 kr., skal du ikke låne 15.000 kr., fordi “det kan jeg jo lige så godt, nu jeg er i gang”. De ekstra penge, du låner, vil højst sandsynligt blive brugt på overflødige ting, og du vil stå tilbage med en unødigt højere ydelse hver måned.

Råd nummer 2: Vi anbefaler, at du kigger på din konto og undersøger om du lægger penge til side på en opsparing hver måned. Du bør have plads i økonomien til at lægge et lille beløb til side hver måned.

Du kan derudover stille dig selv følgende 3 spørgsmål, hvis du er i tvivl om, hvor meget du bør låne:

 • Har jeg penge til overs sidst på måneden?
 • Kan jeg sætte mit forbrug ned uden at ændre på min livskvalitet?
 • Hvor mange penge har jeg til rådighed, efter jeg har betalt mine regninger og afsat penge til mad og forbrug?

Hvis du med god samvittighed kan sige, at du har råd til den ydelse, du får tilbudt, kan du sagtens optage lånet. Derudover er der en tommelfingerregel, der siger, at du maks. bør låne et beløb, der svarer til 90% af din årlige indkomst.

Carsten Lund om vigtigheden i at aflæse ÅOP:
Det er vigtigt, at man tjekker årlige omkostninger i procent, når skal optages et lån. Denne størrelse er udtryk for, hvad du reelt giver for lånet inkl. renter og omkostninger. Hvis du skal sammenligne fra låneudbyder til låneudbyder bør du regne på årlige omkostninger i procent efter skat. Det kan nemlig vise sig, at trods renten er dyr hos en udbyder vil det være billigere med en lidt højere rente, da den anden låneudbyder bare tager mere i gebyrer end i rente. Så vær varsom derude.

Carsten Lund
Skrevet af Carsten Lund, Økonomisk rådgiver
Carsten Lund er økonomisk rådgiver og ejer af Økonomihus.dk. Carsten er uddannet på Copenhagen Business School og har arbejdet i den finansielle sektor i 19 år, hvor han både har arbejdet i Max Bank og Nordea som bankrådgiver og filialchef. Han har drevet Økonomihus.dk siden 2011, hvor han hjælper både private- og erhvervskunder ved at skabe merværdi samt overblik og tryghed i økonomien.

Lån penge akut, men med omtanke

Måske har du oplevet at stå i en situation, hvor du har brug for at låne penge akut. Fx hvis vaskemaskinen står af, mobilen går i stykker eller regningen fra værkstedet eller tandlægen er større end forventet.

I en sådan situation kan et hurtigt lån være løsningen og af samme grund er der mange danskere, der benytter sig af et online lån med hurtig udbetaling. Afhængigt af lånets størrelse bliver lånet typisk betalt tilbage mellem næste lønningsdag og en periode på et års tid.

Uanset hvad der har forårsaget dit behov for at låne penge akut, er det vigtigt at du stadig sørger for at vælge det billigste lån, så du ikke betaler mere end nødvendigt. Det gør du ved at indhente flere lånetilbud og vælge det bedste lån.

Vigtige overvejelser før du låner penge

Inden du takker ja til et lånetilbud, kan det være en god idé at gøre dig nogle overvejelser om at lån penge på nettet - uanset om du er førstegangslåner, eller om du har prøvet lån penge før.

Vi anbefaler altid, at du lægger et budget, så du kan se, hvor stort økonomisk råderum du har. Et budget kan hjælpe dig med at få et overblik over dine indtægter og udgifter. På den måde kan du finde ud af, hvor mange penge du har til rådighed, og hvor stort dit lånebeløb bør være.

Susanne Arvad om hvad du skal være opmærksom på ved lån:
Når man ønsker at optage et lån, skal man være opmærksom på, hvilke vilkår optagelsen kan ske på. Der er mange der udbyder lån, og der er stor forskel på gebyr, renter, omkostninger, betalingsvilkår, løbetid m.v. Det er vigtigt, at man undersøger markedet og laver en sammenligning, hvor blandt andet de årlige omkostninger i procent (ÅOP) holdes oppe mod hinanden.

Susanne Arvad
Susanne Arvad er direktør og ejer af Arvad Finanshus. Huset yder uvildig økonomisk rådgivning til både virksomheder og private. Susanne er uddannet ved Danske Bank Academy og har mere end 30 års erfaring fra den finansielle sektor, hvor de seneste 14 år har været som selvstændig uvildig økonomisk rådgiver. Arvad Finanshus’ mål er at give kunden den nødvendige viden, der gør den enkelte bedre til at tage den rette beslutning. Finanshusets indsats og rådgivning gavner både kundernes økonomi og livskvalitet.

Der findes en del gratis budgetskemaer på nettet, som du kan downloade til din computer og derefter selv udfylde. En god skabelon finder du hos Finanstilsynet.

Vi anbefaler derudover, at du følger disse 4 simple råd, så du kan holde styr på din privatøkonomi:

 1. Hav to bankkonti i din netbank: Én til dine faste udgifter, som f.eks. regninger og husleje. Og en til varierende udgifter, som f.eks. mad og fornøjelser.
 2. Husk at tilmelde alle dine regninger Betalingsservice: Så glemmer du aldrig en regning, og du undgår dyre rykkere.
 3. Månedlige betalinger: Vær opmærksom på, at nogle af dine udgifter ikke betales månedligt, men årligt eller hvert kvartal; eksempelvis medielicens og bilafgifter.
 4. Hold styr på budgettet: Husk at dele dine samlede udgifter ud over alle årets 12 måneder. På den måde sikrer du dig, at du ikke ender med at have for få penge i en måned.
Få lånetilbud nu Det tager kun 2 minutter
Mark Thorsen
Skrevet af Mark Thorsen, CEO & stifter
Mark Thorsen er direktør for og ejer af Lånio.dk. Han har arbejdet med banksektoren siden 2012 og har indgående kendskab til markedet for banklån. Til dagligt arbejder Mark med de danske banker og finansieringsselskaber med henblik på at skabe et mere gennemsigtigt marked for banklån, og han er blandt andet omtalt i dagbladet Børsen. Han har også kvalificeret sig til at deltage i EY Entrepreneur of the Year i 2018 og 2019, ligesom selskabet bag Lånio.dk har modtaget to Gazeller i 2019 og 2020.