Danskerne hungrer efter lån på sommerferien

31. august 2017

At danskerne tager forbrugslån, for at komme på sommerferie, er et kendt faktum. Nu viser nye tal, at de også ønsker forbrugslån, efter de er taget afsted under de sydlige himmelstrøg.

Danskerne mangler penge, når de er afsted på sommerferie. Det må være konklusionen på en ny undersøgelsen, som den nye låneplatform, Lånio.dk, har foretaget. Undersøgelsen viser nemlig, at efterspørgslen på lån fra danskere i udlandet stiger i sommermånederne. Om tallene siger kommunikationsansvarlig hos Lånio.dk, Martin Jørgensen:

- Vi ved jo fra tidligere undersøgelser, vi har lavet for vores anden platform Mikonomi.dk, at danskerne optager forbrugslån, inden de skal på sommerferie. At de så også ønsker at låne penge, når de er taget afsted, må vi jo anse som værende udtryk for, at deres ferie bliver dyrere end beregnet.

Størst efterspørgsel fra danskerne i sydeuropa

Undersøgelsen, som Lånio.dk har lavet gennem tal fra deres interne systemer, viser, at efterspørgslen fra danskerne udlandet i de tre sommermåneder, juni, juli og august, er steget 16,7 % sammenlignet med efterspørgslen i marts, april og maj.

Undersøgelsen viser endvidere, at der især er stigning i trafikken fra sydhavslande som Italien, Spanien, Tyrkiet og Grækenland, mens også danskerne som har været på ferie i USA, har efterspurgt forbrugslån.

Derimod ser det ud til, at de danskere, som har været på ferie i Sverige, Tyskland og England, ikke har manglet penge. Der er nemlig kommet mindre trafik fra disse lande i sommermånederne sammenlignet med månederne foråret.

Lånene efterspurgt på mobilen

Undersøgelsen viser også, at der i sommermånederne sker et skifte i brugernes foretrukne enhed. Andelen af mobilbrugere ligger i sommermånederne godt 15 % højere end i foråret, mens andelen af computerbrugere tilsvarende er faldet med 13 %.

Tallene taler ifølge Martin Jørgensen for sig selv:

-Tallene viser jo tydeligt, at vi åbenbart mangler penge på ferien. Det interessante spørgsmål er så, hvorfor vi lige pludseligt står og mangler penge på ferien. Vi ved jo fra andre undersøgelser, at danskerne generelt bliver overrasket over omkostningerne på lån - men bliver de også overrasket over omkostningerne på deres ferier? Det er et et spørgsmål, vi har tænkt os at undersøge på baggrund af disse tal.

Data

 Udvikling i efterspørgslen fra danskere i udlandet sommer (juni, juli, august) kontra foråret (marts, april, maj)

Land Udvikling
Andre lande end Danmark (samlet) + 16,67 %
Sverige - 43,68 %
USA + 41,91 %
Norge + 7,2 %
England - 7,42 %
Tyskland - 6,34 &
Spanien + 75,50 %
Frankrig + 90,07 %
Tyrkiet + 175 %
Portugal                                       + 25,00 %
Italien + 193 %

Bemærk, at der i absolut trafik ikke har været lige stor efterspørgsel de forskellige lande imellem. Faldet i Sverige vægter eksempelvis højt i den samlede udvikling, fordi den generelle efterspørgsel i dette land er større end eksmepelvis Italien.

Udvikling i efterspørgslen på forskellige enheder sommermånederne (juni, juli, august) kontra foråret (marts, april, maj)

Enhed Udvikling
Mobil + 15,34 %
Computer - 13,34 %
Tablet + 0,42 %