Kviklåns markedet, hvad nu?

gratis lånetilbud og vælg selv det billigste. Lån op til 500.000 kr. Rente fra 3,49%.
1. Bestil lånetilbud
2. Modtag flere tilbud
3. Vælg billigste lån
Sådan virker det
Låneformål
Om dig
Privatøkonomi
Medansøger
Bankoplysninger
NemID
Forventet ydelse: Forventet ydelse: kr. / md.
Beregn, hvor mange penge du kan spare ved at samle dine eksisterende lån
Hvilke lån/kreditter vil du samle?
Lånetype
Långiver
Månedlig ydelse
Restgæld
Lån 1:
Mdl. ydelse
Restgæld
Ønsker du penge til kontant udbetaling, udover de lån du vil samle?
Beløb til kontant udbetaling
1. Bestil lånetilbud
2. Modtag flere tilbud
3. Vælg billigste lån
Sådan virker det
Resursbank
Basisbank
Expressbank
Sidst opdateret: 24. februar 2020

Markedet for kviklån, hvad nu?

Markedet for kviklån er kommet under pres efter at regeringen, i maj i år, indførte en betænkningstid på 48 timer. Mange danskere betragtede ellers den hurtige udbetaling, som en af fordelene ved kviklån.

Markedet for kviklån har ellers været i rivende udvikling de seneste par år. Siden 2010 er antallet af kviklån exploderet. I 2010 blev der udstedt 20.384 lån. I 2015 var antallet af lån steget til 172.485.

Misligeholdelse af kviklån

Der er dog rigtig mange som misligholder deres kviklån. Ifølge forbrugerombudsmanden blev hele 12,1% af alle kviklån misligholdt i 2015. Dem som havde sværest ved at overholde betalingstiden var i aldersgruppen 25-29 år, hvor 13% misligholdt deres kviklån.

Betænkningstiden på 48 timer bliver indført, da mange forbrugere havner i økonomiske vanskeligheder. Ifølge en spørgeundersøgelse, foretaget af konkurrence- og forbrugerstyrelsen, fortrød over 40% af forbrugerne som optog et kviklån i 2014 efterfølgende.

Samme undersøgelse viser også at næsten 40% af forbrugerne svarede, at lånet blev dyrer end de havde forventet. Mere end halvdelen af de adspurgte overvejede ikke andre alternativer, før de tog kviklånet.

Betænkningstiden omhandler kortfristede forbrugslån dvs. forbrugslån med en maksimal løbetid på tre måneder. Det gælder dog ikke kreditaftaler der indgås med et pengeinstitut.

Konkurrence- og forbrugerstyrelsen udgav i maj 2015 en rapport om markedet for kviklån, hvori de havde en anbefaling om en betænkningsperiode på 48 timer. Betænkningsperioden skal få forbrugerne til at tænke sig bedre om, før de endelig optager et kviklån. Det vedtaget lovforslag betyder, at der indføres en obligatorisk tænkepause på 48 timer, inden at lånet endelige kan blive godkendt.

Færre skal tage et kviklån

Men hvad betyder denne lovændringer for markedet for kviklån og disse låneudbydere. Formålet med dette lovforslag er, at man håber at færre forbrugere vælger at optage kviklån.

I nedenstående infografik kan vi se, at perioden fra 2010 - 2015 er det samlede lånebeløb steget med 490 mio. kr., samtidig med at antallet af udstedte lån er steget med 746%. Desuden er det gennemsnitlige lånebeløb også steget med 1.255 kr. Vi kan altså se at danskerne låner mere og oftere. Håbet med denne betænkningsperiode på 48 timer, som bliver indført 01. januar 2017 er, at danskerne vil overvejer andre alternativer før de optager et kviklån.

Et alternativ til Kviklån kunne være forbrugslån.

Markedet for Kviklån Grafik

Hvilken betydning får lovforslaget

Muligvis kan vi risikere at disse lån forsvinder helt. Muligvis vil forbrugerne tænke sig bedre om inden at de tager et Kviklån, så det ikke længere er 40% af forbrugerne, som fortryder at de har taget et Kviklån. Muligvis vil forbrugerne overveje andre alternativer, så man når at gennemtænke, hvorvidt man egentlig har råd til at tage et kviklån. Men på nuværende tidspunkt er der ikke nogen som ved hvad der kommer til at ske. Vi kan kun gisne om, hvilke konsekvenser lovforslaget vil have for kviklåns markedet.

Nordeas forbrugerøkonom Ann Lehmann Erichsen har udtalt til berlingske "Hvis man er en af dem, der tager kviklån i aften- og nattetimerne, så giver det god mening med en »tænk-dig-om-klausul«, fordi så kan det meget vel være, at det her lån ikke bliver gennemført næste formiddag, når man har fået sin sunde fornuft tilbage".

Denne betænkningsperiode kan altså ifølge Ann Lehmann Erichsen, få folk til at komme til deres sunde fornuft, og måske genoverveje deres beslutning om at tage et kviklån.

Her kan du læse mere om kviklån.

Spørgsmål og svar

Lånios unikke koncept gør det nemmere, hurtigere og mere overskueligt at låne penge online. Du udfylder kun én låneansøgning, hvorefter vi sætter bankerne i konkurrence om at give dig det bedste lån. Når du har modtaget dine nye lånetilbud, kan du nemt sammenligne og herefter vælge dét lån, som passer dig og din økonomi bedst.

Lånio er de første i Danmark, der tilbyder dette unikke koncept, der gør det muligt at låne penge hurtigt på en simpel måde. I stedet for at udfylde et hav af låneansøgninger, udfylder du kun én hos Lånio, hvorfor du sparer en masse tid og besvær. Vi sætter bankerne i konkurrence om dig, så dit lån bliver så billigt som muligt. Vi kalder det: Lån penge smart.

Lånio fastsætter ikke renterne, men vi viser dig bankernes minimum- og maksimumrente. Renten starter fra 3,49%, når du ansøger om lån på Lånio.dk. Det er udelukkende bankerne, der afgør hvilken rente, du får på dit lån. Hver bank behandler din låneansøgning individuelt og udarbejder et skræddersyet tilbud til dig ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Husk, at et lån ikke udelukkende består af renter, men også af andre gebyrer.

ÅOP står for lånets samlede årlige omkostninger i procent. Det betyder, at lånets ÅOP ikke kun inkluderer renter, men også andre gebyrer som etableringsgebyrer og administrationsomkostninger. Når du skal vurdere de lånetilbud, som Lånio indsamler til dig, bør du altid se på ÅOP’en.

Lånio står ikke for udbetalingen af pengene. Det gør Lånios banksamarbejdspartnere. Udbetalingen af pengene varierer således fra bank til bank men typisk står pengene på din konto indenfor 1-5 bankdage. Når du modtager lånetilbuddene fra bankerne, oplyses du om deres udbetalingstid - er en hurtigt udbetalingstid vigtigt for dig, kan du vælge den bank, der tilbyder dette.

Lånio afgør ikke, hvorvidt din økonomi er god eller ej. Bankerne udarbejder individuelle lånetilbud ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Herefter vurderer bankerne, om de kan tilbyde dig et lån. Da du, med Lånios koncept, modtager flere lånetilbud, øger du dine chancer, for at få bevilget et lån. Chancerne for et lån øges desuden, hvis du har en medansøger.

Gennem Lånios koncept kan du finde forbrugslån fra 10.000 kr. og helt op til 300.000 kr. Som tommelfingeregel kan du øge din chance for godkendelse, ved at ansøge om lån på maksimum 90 % af din årsindkomst.

Alle Lånios banksamarbejdspartnere stiller ikke nødvendigvis de samme krav til dig som låntager. Men du får selvfølgelig kun lånetilbud fra banker, der vil godkende dig. Nogle banker stiller krav til årlig indkomst for dig eller din husstand. Derudover figurerer følgende generelle krav:

  • Du må ikke være registreret i RKI
  • Du skal minimum være 18 år

Ved at vælge "samle eksisterende lån" når du skal angive låneformål i vores låneformular, kan du fortælle bankerne, at dit lån skal bruges til at indfri andre lån og dermed sænke dine samlede låneomkostninger. Det betyder dog ikke, at du udelukkende skal bruge pengene til at samle anden gæld. Eksempelvis kan du låne 40.000 kr. og angive, hvor stor andel af lånet der skal anvendes på indfrielse af eksisterende gældsposter.

Nej, det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge om online lån gennem Lånio. Desuden tillægges der ikke omkostninger på dit lån ved vores unikke koncept - dine lånevilkår vil være de samme som dem, du får tilbudt direkte på bankernes hjemmesider.

Der er flere muligheder for at opnå en lav ydelse. Eksempelvis kan du i vores låneformular forlænge løbetiden, og dermed sænke den månedlige ydelse. Den månedlige ydelse fastsættes ikke af Lånio med af vores banksamarbejdspartnere ud fra dit ønskede lånebeløb, tilbagebetalingstid, renter og andre gebyrer.

Du kan ansøge om en tilbagebetalingstid på 1-12 år (12-144 måneder). Du kan således til dels selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Der kan dog opstå situationer, hvor Lånios banksamarbejdspartnere tilbyder dig lån med enten længere eller kortere tilbagebetalingstid end ønsket.

Ja, det er muligt, men ikke anbefalet at have beskyttet adresse.

Det er muligt at optage et lån med adressebeskyttelse, men det er op til de enkelte banker, hvorvidt de tillader det eller ej. Oftest vil du blive bedt om at ophøre adressebeskyttelsen i den periode lånet ønskes eller benytte alternativ dokumentation. For at du kan modtage flest mulige lånetilbud og dermed få det billigste lån, anbefaler Lånio ikke at du har adressebeskyttelse i perioden lånet ønskes.

Når en bruger vælger at optage et lån gennem vores koncept, modtager Lånio en lille provision fra den valgte samarbejdspartner. Gennem Lånio.dks Lån Penge Smart-koncept er det muligt at få endnu lavere renter, da bankerne sættes i konkurrence med hinanden.

Ja, det er til enhver tid muligt at fortryde et lån (kreditaftale). Bestemmelserne står i kreditaftalelovens §19, som skriver, at kan låntager fortryde en aftale om en finansieringsaftale inden for 14 dage.  

Har du behov for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 38 41 03 02. Du kan også skrive en mail til kundeservice@laanio.dk, hvor du vil få svar inden for 24 timer. Dette gælder selvfølgelig ikke i weekender, der vender de tilbage til dig direkte på førstkommende arbejdsdag.