Sådan sparer du 40,93% på din vinterrejse

17. november 2016

Hvert år vælger tusindvis af danskere at rejse til udlandet i december. På Lånio.dk har vi lavet en undersøgelse, der viser hvor meget du i gennemsnit kan spare, ved at udskyde din rejse til midten af Januar, for på den måde at give dig muligheden for at undgå optagelse af lån.

Vi har taget udgangspunkt i 3 af danskernes foretrukne rejsedestinationer, den pulserende storby New York, den evige klassiker Gran Canaria og drømmerejsen til Phuket. På baggrund af nogle af de mest benyttede rejsesøgemaskiner og rejsebureauer i Danmark, har vi beregnet hvor meget en familie på 4, vil kunne spare ved at rejse i midten af Januar istedet. Vi har taget udgangspunkt i en familie med 2 voksne og 2 børn, børnenes alder er 8 år. og 12 år.

Undersøgelsen er lavet med det udgangspunkt at mange danskere søger væk fra vinterkulden i december, men hvor meget kan disse familier egentlig spare, ved at tage afsted i januar istedet. Vi havde en klar idé om at der var mange penge at spare, ved at rejse lidt uden for sæsonen, men præcis hvor mange penge der var tale om overraskede os. Vi fandt ud af at der i gns. var 40,93% at spare på 1 uges rejse til enten New York eller Gran Canaria, og 35,87% at spare, på 2 ugers rejse til Phuket, ved blot at rykke sin ferie cirka 14 dage ind i det nye år.

 

New York

NewYork by nightMange danskere drømmer om at rejse til New York i december. Hvor du midt i decembers jule og nytårskaos kan betragte den ikoniske by på tæt hold. 

Vi har gennem 9 forskellige rejsebureauer og rejsesøgemaskiner, fundet ud af, at den gennemsnitlige pris i december er 36.008,47 kr. som man også kan se i nedenstående tabel. Hvorimod at en rejse i midten af Januar koster 21.271,08 kr. Det er en besparelse på 14.737,39 kr. eller 40,93%.

Den største besparelse vi fandt på en rejse til New York, var via rejsefeber.dk har fandt vi en besparelse på 18.580 kr. Det var dog også den dyreste rejse i December. Som man kan se i nedenstående tabel, er den mindste besparelse på 10.512 kr.

Pris på rejse New York

Gran Canaria

Solnedgang på Gran Canaria

Hvert år søger danskerne væk fra vinterkulden og vinterdepressionen, for istedet at nyde en solnedgang i sydens behagelige klima. Derfor har vi også lavet en undersøgelse af hvor mange penge man kan spare ved at rejse til Gran Canaria i midten af Januar fremfor at rejse afsted i december.

Vi har også ved denne rejse fundet 9 forskellige rejser til Gran Canaria gennem nogle af danskernes mest foretrukne rejsebureauer og rejsesøgemaskiner.

I nedenstående tabel, kan man se at den gennemsnitlige pris i december, for vores lille familie er 33. 884,64 kr. Hvorimod samme rejse, blot rykket til midten af januar i gennemsnit koster 20.015,73 kr. Hvilket er en besparelse på 13.868,92 kr. eller 40,93%.

Den største besparelse vi fandt på en rejse til Gran Canaria, var 18.960 kr. Det var via Bravotours.dk. Som man kan se i nedenstående tabel er der store besparelse ved samtlige rejsebureauer og rejsesøgemaskiner.

Pris på rejse Gran Canaria

Thailand - Phuket

Phuket om aftenen

Hvert år vælger mange danskere at rejse til Phuket i december, for at nyde det tropiske klima. I vores undersøgelse har vi endnu engang taget udgangspunkt i vores lille familie, men vi har forlænget ferien med en uge, så familien nu er afsted i 14 dage.

Derfor er denne rejse også en smule dyrere end de to førnævnte. Den gennemsnitlige pris for denne rejse, er for vores familie 61.852,26 kr. i midten af Januar er prisen faldet til 39.663,95 kr. Det er en besparelse på 22.188,32 kr. hvilket er en gennemsnitlige besparelse på 35,87%.

Den største besparelse, vi stødte på i vores undersøgelse på en 14 dage lang rejse til Phuket, var via momondo og lød på hele 32.810 kr. Da dette er en længere og derfor dyrerer rejse, vil der også være flere penge at spare på rejsen. Men som man kan se i nedenstående tabel er der utrolig mange penge, at spare på sin drømmerejse ved at rykke sin ferie til midten af januar.

Pris på rejse Phuket

Vores undersøgelse viser altså, at der er rigtig mange penge at spare ved blot at rykke sin rejse til midten af januar, vi har lavet en analyse af de tre rejser og er nået frem til at man i gennemsnit kan spare, kan spare over titusinde af kroner på samtlige rejser. Alle rejserne er valgt med billigeste flybilletter på det givne tidspunkt søgningen blev foretaget, og med et familie venligt hotel i forskellige prisklasser, for at give så retvisende et billede som muligt. 


Alle tallene kan ses i nedenstående infografik. 

Grafik Spar penge på rejsen