Infografik: Forstå din forskudsopgørelse

24. oktober 2016

I starten af November, modtager danskerne deres forskudsopgørelse. Problemet er dog, at de fleste danskere har svært ved at forstå hvad deres forskudsopgørelse skal indeholde og hvad de skal ændre på deres forskudsopgørelse. Derfor har vi lavet en oversigt over de forskellige skatter og fradrag. Med denne oversigt, kan du nemt og hurtigt få et overblik over de forskellige skatter og fradrag, så du nemt kan se hvad du skal ændre.

Du kan vælge at bruge infografikken som et opslagsværktøj, hvor du nemt og hurtigt kan se om du er berettiget til de forskellige fradrag og se om du evt. skal betale topskat næste år. På den måde undgår du også at skulle lån penge nu.

Forskudsopgorelse 3

Danskerne er dårlige til at tjekke deres forskudsopgørelse

Generelt er danskerne ikke særlig gode til at tjekke deres forskudsopgørelse. Det er kun cirka 40 % af den danske befolkning, der tjekker deres forskudsopgørelse. Hvis man ikke tjekker sin forskudsopgørelse kan det betyde, at januarlønnen ser meget anderledes ud, end man havde regnet med.

Hvis der har været store ændringer i din indtægt, f.eks. på grund af, at du har skiftet arbejde, kan det betyde at din janaurløn ser anderledes ud end du havde regnet med. Der kan være op til flere tusinde kroners forskel, hvis du ikke har rettet i din forskudsopgørelse.

Derfor er den første uge i Januar også en af de travleste for SKAT. De modtager op til 25.000 opringninger omkring dette emne. Ifølge skat, kunne mange af disse opringninger være undgået, hvis borgerne have tjekke deres forskudsopgørelse, og rettet i deres oplysninger.

Det danskerne typisk glemmer at ændre i forskudsopgørelse er:

  • Befordringsfradrag, hvis din afstand til og fra arbejde har ændret sig.
  • Større ændringer i deres indkomst, hvis man nu er gået fra dagpenge til arbejde eller omvendt.
  • Realkreditlån - Hvis din rente er faldet.

Undgå skattesmæk

Denne infografik er udarbejdet med henblik på, at gøre det nemmere for dig, at forstå de begreber som har indflydelse på hvordan du skal rette i din forskudsopgørelse.

Du bør ikke være særlig bekymret for din januarløn, hvis du har samme job, samme indkomst og samme bolig som forrige år. Men hvis der er sket ændringer i en af disse situationer, er det en god idé at tjekke forskudsopgørelsen og rette den til, så den matcher de nye oplysninger.

Ved at gøre det sikrer du, at du ikke får et skattesmæk i foråret Du sikrer ligeledes, at SKAT får det de er berettiget til.