Sådan sparer du (endnu flere) penge i hverdagen!

06. maj 2016

Måske er du på SU, måske er I en familie på fem, uanset hvad har de fleste lyst til at spare flere penge i hverdagen. Det kan faktisk gøres forholdsvist nemt. Hovedårsagen til at folk bruger flere penge end de behøver, skyldes ofte dovenskab. Fordi ofte er de hurtige løsninger de nemmeste, det gælder især mad  og Tv. Her har du mulighed for, at få tips og tricks til at spare penge i dagligdagen.

Læg et budget

Først om fremmest er det en rigtig god ide, at lægge en privatbudget. Ved at lave et budget over din privatøkonomi, skaber du et overblik som har til formål at vise hvor mange penge der kommer ind på kontoen, og hvor mange der ryger ud.
Dermed har du mulighed for hurtigt at se, hvilke poster der fylder mest i dit budget og hvor du eventuelt kan skære ned.

For mange mennesker er et budget en øjenåbner, da det ikke er alle som egentlig er klar over hvor alle deres penge er blevet af, i slutningen af måneden. Ved at opretholde et månedligt budget, er man ikke i tvivl om, hvad pengene går til.

Det behøver ikke at være nogen kompliceret proces, at oprette et budget. Man kan forholdsvist hurtigt oprette et excel dokument med de månedlige poster. Alternativt udbydes der en masse apps til din smartphone, som gør det enkelt for dig at bevare overblikket, i og med at disse apps er yderst brugervenlige, og du altid har dit budget ved hånden.

mand propper penge in sit krus

Køb ind én gang om ugen

Nogen mener måske, at det er problematisk kun, at handle ind én gang om ugen, men det kan faktisk godt lade sig gøre. Det kræver naturligvis god planlægning, da man skal have styr på menuen for en hel uge af gangen, og der skal estimeres hvor meget toiletpapir man skal bruge.

For at få de ugentlige indkøb til at fungere, er det ideelt at lave en madplan. Så er du ikke tvivl om, hvad der skal kreeres i køkkenet fra dag til dag og dermed kan I indkøbe alle de ingredienser der er behov for, på én gang.

Impulskøb kan godt fylde mere end hvad godt er i budgettet. Derfor er det vigtigt at have dette i baghovedet, når man er på indkøb - måske kan jeg godt undvære den Snickers. Ved at nedsætte indkøbsfrekvensen til én gang om ugen, minimere man samtidig risikoen for impulskøb, idet man ikke bliver fristet lige så ofte.

Drop de 100 Tv-kanaler

Det er de færreste som bruger bare halvdelen af deres Tv-kanaler. På trods af det, vælger mange af os at tilkøbe den største Tv-pakke. Mange Tv udbydere i dag, tilbyder løsninger, hvor man specifikt vælger hvilke kanaler man vil have. Dermed undgår man at betale for alle de kanaler, som man ikke bruger.

Der vil helt sikkert også være den andel, som slet ikke har behov for Tv-kanaler, her kan et godt alternativ være de mange streamingtjenester som er at finde online. Vælger man eksempelvis både at oprette en Netflix-konto og en Viaplay-konto, ender det op i at du giver cirka en tredjedel af det beløb, som den største Tv-pakke typisk koster.

Et andet alternativ er, at man begynder at benytte de offentlig biblioteker. Her er der mulighed for at låne et bredt udvalg af film og selvfølgelig bøger - det er ganske gratis.

Benyt disse råd i din dagligdag, og du vil indenfor få måneder opnå en mærkbar besparels