Tre tilfælde hvor du IKKE bør benytte finansieringstilbud

07. april 2016

Lånebranchen er i dag så stor, at de fleste kan få bevilget et eller andet form for lån. Denne høje finansierings villighed fra låneselskaberne kan være særdeles fristende, hvis man lige står og mangler et par tusinde kroner, til det nye fladskærms TV. Det er bare ikke altid en lige god ide. I Dette indlæg vil du blive præsenteret for nogle eksempler, hvor det ikke vil være hensigtsmæssigt, at oprette en finansieringsaftale.

Køb af elektronik på afbetaling

Definitionen på afbetaling er, at man indgår en aftale om, at betale sin gæld af over en given periode - som regel i månedlige rater. For at få denne finansieringsløsning, betaler man ofte en procentdel i rente af det samlede beløb man har købt for. Afbetaling er altså ikke ligesom et klassisk lån, men det kan klassificeres som værende derhen af.

De danske elektronikbutikker øger i den grad deres omsætning ved, at prakke finansieringsaftaler på kunderne, da det er en betydelig indtjeningskilde. Det skyldes at renten på afbetalingen ofte er relativt høj, hvilket i ekstreme tilfælde betyder, at du kommer til at tilbagebetale det dobbelte af, hvad produktet oprindeligt kostede.

Står du derfor i en situation, hvor du overvejer at købe på afbetaling, da det er den eneste måde, hvorpå du kan få råd til produktet Det kan typisk bedre betale sig, at vente til du har sparet op og kan købe produktet kontant.

mand og kvinde kigger på et finansieringstilbud

Når købet kan udskydes

Du har sat dig for at købe et par Valentino sko, men økonomien er ikke lige til det - hvad gør du? Måske overvejer du et kviklån. Det er muligt, at du tænker sådan, men inden du tager den endelige beslutning, er der noget du bør vide om kviklån. Ja, kviklån er relativt nemme at optage og pengene er hurtigt udbetalt, men du får også lov at betale for det.

Kviklån er et af de dyreste lån du kan optage, netop fordi at det går så hurtigt. Det er belejligt, men betyder til gengæld at renten er høj. Kviklån har en kort løbetid, derfor skal du være indstillet på, at beløbet skal betales tilbage indenfor en kort tidsramme, typisk efter 30 dage.

Så medmindre du har en forventning om, at din økonomi er betydeligt bedre, måneden efter købet, bør du stærkt overveje at udskyde købet, især når det handler om et produkt som et par Valentino sko. Her er der tale om et supplement til din skosamling, hvilket ikke er en nødvendighedsvare. Det er en anden sag, hvis vaskemaskinen går i stykker. Behovet for rent tøj er generelt noget større, end selvhævdelsen ved et par dyre sko. 

Når du står registreret i RKI

At være registreret i RKI betyder, at man er blevet klassificeret som værende en dårlig betaler som følge af, at man ikke har betalt sine regninger til tiden.

Det er de færreste selskaber, som er villige til at tilbyde dig en finansieringsmulighed, hvis du står registreret i RKI. Det skyldes at der er en stor risiko for, at du ikke tilbagebetaler, det du skylder til tiden. Når det så er sagt, er der nogen selskaber som vil oprette dig en afbetalingsordning.

Det kræver typisk, at dit køb registreres med en bekendts sygesikringsbevis, som ikke står i RKI. Denne type betalingsmuligheder, skal du holde dig fra. Står du i RKI, er det i sig selv et udtryk for, at du ikke har kreditværdighed til at oprette flere betalingsaftaler. Ydermere risikerer du at forringe din bekendtes kreditværdighed hvis du misligholder dine terminer.