Spar penge i hverdagen

30. marts 2016

Lysten til at spare hvor der spares kan, er nok fælles for de fleste. Dog er det nok de færreste, som egentlige foretager de små ændringer, som kan gøre din hverdag mere sparsommelig. Herunder følger fire tips og tricks til, hvordan du kan spare penge i hverdagen, uden at det kræver særligt meget af dig.

Frys dine rester ned

Særligt som studerende og/eller aleneboende, kan det være noget af en udfordring at undgå madspild. At lave varm mad til én er ikke nemt, da man ofte får købt en masse dagligvarer, som man kun får brugt halvt, før de går i forrådnelse.

I stedet for at lave en enkelt portion ad gangen, så firedobbel portionen. Resterne fryser du ned i bøtter med en enkelt portion i hver. Der er mange fordele at hente, ved at lave større portioner ad gangen, samt benytte sin fryser.

Først og fremmest, så sparer du en masse tid på madlavning, da det tager langt kortere tid, at varme en portion rester op, frem for at lave en ny fra bunden af. Dernæst hjælper du til i kampen mod madspild, og skåner miljøet. Den helt store bonus vil kunne ses på din konto, da du også vil spare en del penge, når dine råvarer bliver brugt rub og stub.  

ur og penge

Brug supermarkedernes apps

De store velkendte supermarkeder såsom Rema 1000, Netto, Kvickly og lignende, har alle lavet en app, som kan hjælpe dig med at spare penge. Stort set alle apps har ens funktioner, så det er bare med at downloade dit lokale supermarkeds app.

Applikationerne giver dig mulighed for, at se butikkens tilbudsavis, samt tilføje de gode tilbud til din indkøbsliste, såvel du ikke glemmer dem igen. Det gør du blot ved at trykke på varen, når du bladrer igennem det online tilbudskatalog.

Øvrige varer kan også tilføjes til din indkøbsliste, hvor du også kan give hver enkelt vare en estimeret pris. På den måde beregner appen en pris til dig, som giver dig en nogenlunde ide om, hvad din indkøbstur vil koste dig.

Endnu en fordel ved supermarkedernes apps er, at de giver dig mulighed for, at lave en ugentlig madplan. Her kan du drage nytte af de tilbud som supermarkedet kører med, og blive inspireret til at lave sund og billig mad i hverdagen. Mange af applikationerne indeholder også opskrifter, som gør det endnu nemmere for dig, at beslutte hvad du skal spise.

mand propper penge in sit krus

 

Drop de dyre plastikposer

Vidste du, at hvis du handler to gange om ugen, og hver gang køber to at supermarkedets store plastikposer, så bruger du årligt 520 kr. på plastikposer? Foruden at danskernes store forbrug af plastik er skadeligt for miljøet, så er det også bemærkelsesværdigt mange penge at bruge på indkøbsposer.  

Sørg i stedet for fast at have en lærredspose eller et net liggende i din taske. Ved at genbruge og have en fast indkøbspose, undgår du at blive tvunget til at købe de dyre plastikposer og samtidig sparer du på miljøet. Som bonus slipper du for knækkede hanke, bedst som du slæber poserne hjem fra butikken.

Byt eller sælg dine brugte genstande

Tænker du nogensinde over, hvorvidt andre vil kunne bruge de ting, som du smider til skrald? Nogle gange kan du endda være så heldig, at folk vil betale for dine brugte ting. Alene tøj smider vi 90.000 tons ud af årligt!

Internettet flyder med smarte sites og online handelsmarkeder, hvor du som forbruger kan bytte, sælge og købe brugte genstande. Her findes alt fra tøj og sko til elektronik og køretøjer. Der er ikke det, som ikke kan genbruges.

De fleste er nok bekendte med DBA og Trendsales, som begge er sider, hvor der både kan handles og sælges. Derudover findes QXL, hvor alt køb og salg foregår via auktion. Ydermere findes der websites som afhent.dk, hvor du kan finde alverdens genstande gratis, mens andre må du bytte dig til.