Er du kvalificeret til at låne penge?

18. marts 2016

I dagens Danmark, er det blevet kutyme, at optage lån af alle størrelser. Hvor folk låner pengene henne, er dog vidt forskelligt. Før du overhovedet kan blive taget i betragtning til, at få bevilget et lån, kræver det at nogle basale krav opfyldes. Læs med her, og undgå at kontakte banken eller låneudbyderen forgæves.

Du må ikke være registreret i Ribers Kredit Institut (RKI)

Så snart banken eller låneselskabet finder ud af, at man står i RKI, er det så godt som umuligt at få et lån. At være registreret i RKI betyder, at andre virksomheder, har haft dårlige erfaringer med dig som betaler. Det kan enten være fordi, du har har nægtet at betale en regning, på trods af diverse rykkere og inkasso opkrævninger, eller at du ikke har overholdt terminer på tidligere lån.

Er du først registreret i RKI, kan du kun komme ud af registret ved enten at betale din gæld ud, alternativt skal du vente fem år, før du bliver slettet fra databasen. Undgå at sæt dig selv i denne situation, og betal dine regninger og lånudbydere til tiden. Lån penge, er ellers ikke en mulighed.

Du bor i Danmark

Du skal ikke bare have adresse i landet, du skal ligeledes have en opholdstilladelse eller arbejdstilladelse. Nogle låneselskaber kræver endda, at du er dansk statsborger. Er du dansk statsborger, burde du ikke opleve nogen problemer med at optage privatlån, såfremt din økonomi kan tåle det.

Grunden til at låneselskaberne beder om dette, er for at undgå at folk kommer til landet og låner penge, hvorefter vedkommende flygter ud af landet med de lånte penge. For at banken eller låneselskabet kan føle sig sikre på, at dette ikke sker, kan de ydermere kræve, at du har en dansk bankkonto med tilhørende NemID, et dansk telefonnummer og en aktiv mailadresse.

danmark landkort

Der kan være alderskrav

Minimumskravet fra størstedelen af låneselskaberne og bankerne, er at du er myndig, altså 18 år. Nogle låneudbydere forlanger, at du minimum er fyldt 21 år, før du eksempelvis kan få bevilget et forbrugslån. Grunden til at dette varierer fra låneudbyder til låneudbyder er, at der generelt er en større risiko ved at låne penge til unge mennesker, frem for at låne penge til familier med en etableret økonomi.

De låneudbydere som er villige til at låne penge til en 18-årig, løber dermed en større risiko, end dem som sætter minimumsalderen for et lån til 21 år.

Banken stiller højere krav

Skal du låne et større beløb, er det en god ide at tage en snak med din bankrådgiver. Som regel er det i banken, at man kan få bevilget de store lån til den mest favorable rente. Bagdelen ved at låne penge i banken er, at de stiller yderligere krav til låntageren, og det er derfor ikke alle, som går igennem nåleøjet.

Skal du låne et omfattende beløb til eksempelvis en bolig eller en bil, vil banken typisk kræve, at du stiller sikkerhed i den investering du er i færd med at foretage, eller at du har en kautionist som kan hæfte, hvis du misligholder lånet. Ligeledes hænder det, at bankerne sætter en minimumsindkomst, som låntager skal opfylde, før at lånet kan udbetales. Disse faktorer gør altså låneprocessen betydeligt længere, til gengæld kan man låne mange penge, til en relativt lav rente.

Opfylder du ovenstående vilkår, har du gode forudsætninger, for at få et lån.