Hvor meget kan jeg låne?

10. februar 2016

Hvor meget kan jeg låne?

Går du og har brug for ekstra penge, og derfor overvejer at optage et lån? Eftersom flere og flere låneudbydere på internettet dukker op, er der mange, der vælger at optage et lån på nettet. Grundet de mange muligheder, kan det være svært at finde ud af, hvor meget det er muligt at låne på internettet. Læs iøvrigt mere om online lån på vores forside, hvor du kan læse mere om at låne penge online.

Hvor meget kan jeg låne hos online låneudbydere?

De mange låneudbydere har hver især et minimum og maksimum beløb, som du kan låne. Hvor meget du kan låne hos de forskellige online låneudbyder er derfor meget varierende. Derfor afhænger, hvilken låneudbyder du vælger, også af, hvor mange penge du har brug for at låne. Er det til en ny cykel, renovering af huset eller uforudsete udgifter, som pludselig dukker op? Uanset hvad er det en god idé at starte med at finde ud af, hvor meget du har brug for at låne.

Herefter kan du undersøge og sammenligne de forskellige online låneudbydere, som tilbyder både små lån og store lån. Det kan være lån alt lige fra 100 kr. og op til 350.000 kr. Lånebeløbets størrelse afhænger blot af, hvilken udbyder du vælger. Hvor meget du kan låne, kan også afhænge af din alder, din indkomst og udgifter og om det er første gang du optager et lån. Er det første gang du optager et lån, er der flere låneudbydere, der tilbyder det første forbrugsllån op til et specifikt beløb gratis.

dokumenter underskriv lommeregner

 

Hvor meget kan jeg låne gratis?

Nogle online låneudbydere tilbyder at låntager kan optage det første lån gratis. Der er dog en begrænsning på, hvor stort et lånebeløb, der kan lånes gratis. Det kan eksempelvis være de første 4.000 kr., du kan låne gratis. Beløbets størrelse er dog varierende fra udbyder til udbyder, og det er derfor værd at undersøge, hvor du kan låne det største beløb gratis, alt efter hvor stort et beløb, du har behov for at låne.

Når et lån er gratis, betyder det selvfølgelig ikke, at du ikke skal betalte lånet tilbage. Det betyder derimod, at du kan undlade og betalte renter og diverse gebyrer ved lånet. Hvis vi derfor antager, at du låner 4.000 kr., skal du kun betale 4.000 kr. tilbage. Dog anbefales det, at du ikke låner et større beløb end højst nødvendigt. Det er vigtigt at huske på, at lånet skal betales tilbage inden løbetiden er gået.

Hvor meget koster det mig at låne penge på internettet?

Det koster oftest en del flere penge at optage et lån på internettet, fremfor at gå i banken og optage lånet. Selvom det kan lyde fristende, når en låneudbyder tilbyder et stort lån, er det vigtigt at overveje dette nøje. Det er også vigtigt at holde øje med, hvad lånets samlede tilbagebetalingsbeløb er. Det fortæller netop, hvor meget det i alt koster dig at låne pengene. Du bør altid kigge på dette, inden du optager lånet, således du ikke bliver overrasket over, hvor meget lånet egentlig koster.

Tjek lånets ÅOP

Når du skal finde ud af, hvilket lån der passer bedst til dine behov og som helst ikke skal koste alt for meget, kan det være en god idé at tjekke lånets ÅOP. Alle låneudbyder er forpligtet til at oplyse et låns ÅOP, som står for Årlige Omkostninger i Procent. Renten spiller selvfølgelig en vigtig faktor, når du skal finde ud af, hvor meget det koster at optage et lån, men også ÅOP en kan hjælpe dig på vej. ÅOP er netop et samlet udtryk for lånets samlede kreditbeløb, det vil sige renter samt diverse gebyrer. Jo lavere ÅOP et lån har, desto billigere bør lånet også være. Dog er det altid en god idé at regne grundigt på, hvor meget lånet kommer til at koste og ikke kun gå ud fra ÅOP. I visse tilfælde kan den være misvisende.

Lånets størrelse samt løbetid

Også lånets størrelse samt løbetid kan have indflydelse på, hvor meget lånet kommer til at koste. Det er oftest sådan, at et lille lånebeløb skal betales tilbage over relativ kort samt, mens et større lån skal betales tilbage over længere tid. Det er derfor vigtigt at gøre op med dig selv, hvor meget der er realistisk for dig at afdrage med hver måned. Her udfra vil det være nemmere for dig at finde frem til, hvor stort et beløb samt hvor lang en løbetid, du skal vælge. Hos diverse online låneudbydere spænder lånebeløb og løbetid ofte over følgende interval, alt efter hvilken udbyder du vælger:

 • Lånebeløb: Du kan låne mellem 100 kr. og op til 350.000 kr. på internettet
 • Løbetid: Du kan tilbage lånene af i en periode over 30 dage og op til 15 år.

smartphone computer laan

Hvem kan låne penge på internettet?

Du skal som udgangspunkt være fyldt 18 år for at kunne optage et lån, hvad end det er hos banken eller hos en online låneudbyder. Flere udbydere stiller dog krav til, at du er ældre end 18 år. Derudover kan du kan IKKE låne penge, hvis er registreret i RKI eller i Debitor Registret. Ydermere stilles ofte følgende krav til dig som låntager:

 • Du skal være dansk statsborger
 • Du skal have en dansk bankkonto
 • Du skal have et gyldigt NemID til at underskrive låneaftalen
 • Du skal en et dansk telefonnummer
 • Du skal have en aktiv emailadresse
 • Du skal have en dansk folkeregisteradresse
 • Du må ikke have adresse- eller navnebeskyttelse

Lån efter din alder

Der kan hos flere af online låneudbyderne være forskellige krav til, hvor meget du kan låne ud fra din alder. Det er derfor altid en god idé at tjekke op på, inden du vælger låneudbyder. Det kan eksempelvis se ud som følgende:

 • Hvis du er mellem 20 år og 24 år, kan du låne mellem 5.000 kr. og 15.000 kr.
 • Hvis du er mellem 25 år og 70 år, kan du låne mellem 5.000 kr. og 20.000 kr.
 • Hvis du er mellem 71 år og 80 år, kan du låne mellem 5.000 kr. og 15.000 kr.

Ovenstående er blot et eksempel på, hvordan det kan se ud for forskellige låneudbydere. Disse intervaller er sat for at sikre din økonomiske situation bedst muligt. Det er altid vigtigt ikke blot at optage et lån bare for at få flere penge mellem hænderne. Det skal gerne have et formål, og du skal være sikker på, at du kan tilbagebetale lånet igen. Ellers kan det betyde, at du bliver registreret i RKI eller Debitor Registret.