Hvad koster det at låne?

gratis lånetilbud og vælg selv det billigste. Lån op til 300.000 kr. Rente fra 3,49%.
1. Bestil lånetilbud
2. Modtag flere tilbud
3. Vælg billigste lån
Lånebeløb
Om dig
Privatøkonomi
Medansøger
Bankoplysninger
NemID
Forventet månedlig ydelse: Forventet ydelse: kr. / md.
Del af lånebeløbet som er eksisterende lån/gæld
1. Bestil lånetilbud
2. Modtag flere tilbud
3. Vælg billigste lån
Sidst opdateret: 15. juli 2019

Hvad koster det egentligt at låne?

Et af de første spørgsmål der som regel dukker op i forbindelse med optagelse af et lån er; hvad koster det at låne? Hvad det koster at optage et lån, kan netop være afgørende for, hvorvidt det er muligt at tilbagebetale lånet. Der er mange faktorer, der spiller ind over og afgøre, hvor meget det vil koste dig at låne penge. Herunder kan du læse, hvordan du kan gennemskue, hvad et lån vil koste for dig.

Prisen på dit lån er svær at gennemskue

Låneverdenen kan for mange være svær at finde rundt i. Det er ikke svært at finde ud af, hvilket beløb man ønsker at låne, men derimod hvilken type forbrugslån eller samlelån man skal vælge, og hvad det koster. Mange er netop bange for at havne i en situation, hvor lånet bliver alt for dyrt, så det kan være svært at betale tilbage. Denne bekymring er også god at have, så man ikke begiver sig ud i et lån, som kan være svært at komme ud af igen.

Det kan dog være svært at sætte sig ind i alt omkring lån. I forbindelse med lån er der også flere begreber og fagudtryk, som kan gøre det svært at forstå og sætte sig ind i et lån. Derudover skal du have styr på din egen økonomi og lave et regnestykke, der går på, hvad det koster dig i alt. Dette er den samlede tilbagebetaling.

Hvad afgør prisen på dit lån?

Når du vælger at optage et lån hos en af de mange låneudbydere på internettet, er det som regel noget dyrere, end at optage et lån hos din traditionelle bank. Dog er låneprocessen langt hurtigere online, og kan i løbet af et par timer have pengene stående på din bankkonto. Derudover skal lånet du optager online ikke være øremærket til noget specifikt, som banken ofte kræver.

Du skal heller ikke stille sikkerhed ved lånet online, som du ofte skal, når du optager et lån i banken. Netop derfor kan det være meget dyrere at optage et lån hos en af de mange udbydere online. Det skyldes, at låneudbyderne løber en større risiko. Hvad det koster at låne variere hos de forskellige udbydere, da det afhænger af, hvor stor en risiko de vil løbe.

tablet underskriv dokumenter

Hvad koster det at låne i bankerne

Vælger du at optage et lån i, vælger de hvad et lån skal koste dig ud fra følgende:

  1. Indkomst
  2. Udgifter

Bankerne ser altså på, hvordan din privatøkonomiske situation er. Herudfra vurderer de, hvorvidt du har mulighed for at optage et lån. Jo større din indkomst er, desto bedre muligheder er det højst sandsynligt også for, at du kan betale lånet tilbage. Det hænger dog sammen med hvor mange og hvor større udgifter du har, så det kan vurderes, hvilket rådighedsbeløb du har tilbage af din indkomst, efter alle udgifter er betalt. Det er vigtigt for bankerne, at de ved med sikkerhed, at du kan betale lånet tilbage uden at komme i økonomiske problemer.

Hvilke omkostninger kan der være ved et lån?

Der er som regel en række omkostninger forbundet med et lån. Det er ikke altid helt gennemsigtigt, hvilket omkostninger der er ved diverse lån. Derfor kan det også være svært at vurdere, hvad det koster at låne. Det er netop ikke udelukkende renten, som afgører, hvad det koster.

Når du ønsker at optage et lån, kan der være følgende faktorer, som kan afgøre, hvad lånet kommer til at koste. Disse bør du altid være opmærksomme på, for at kunne udregne, hvad det vil koste dig at optage et givent lån:

Renten

Renten er ofte fastsat ud fra, hvilket lån du vælger at optage samt långivers risiko for at låne dig pengene. Netop derfor vil du også opleve, som tidligere nævnt, at renten som regel er langt højere på diverse online lån på internettet samt på forbrugslån. Optager du eksempelvis et realkreditlån, vil renten være relativ lav, da du stiller sikkerhed i din bolig.

Du vil altid se renten som en procentsats, som skal lægges oveni i det beløb, du ønsker at låne. Det afhænger derfor af lånebeløbets størrelse samt lånets løbetid. Det er derfor muligt at udregne, hvor meget du vil komme til at betale i renter på dit lån.

Stiftelsesomkostninger

Dette er et engangsbeløb, som du betaler til at starte med, når du optager et lån. Det er altså det beløb, som långiver kræver for at stifte det lån, som du ønsker. Denne omkostning kan være en procentsats af det samlede lånebeløb.

Administrationsomkostninger

Dette er et beløb er som regel et lille beløb, men derfor skal det ikke anses som værende ligegyldigt. Hvis du optager et lån over flere år, kan administrationsomkostninger hurtigt hobbe sig op. Det er oftest et fast beløb, som skal betales hver måned.

PBS gebyrer

Hos flere udbydere kan du benytte betalingsservice som betalingsform. På denne måde sikrer du dig, at dine afdrag bliver betalt, så du ikke glemmer det. Dette gebyr betales derfor hver måned sammen med dit månedlige afdrag på lånet.

Det er vigtigt at understrege, at ovenstående punkter ikke altid er i det lån, du ønsker at optage. Det er dog de mest almindelige, og det er derfor vigtigt at holde øje med. Disse omkostninger har netop en indflydelse på, hvad et lån vil koste dig at låne.

Hvad koster det at låne grafik

Gode råd inden du låner

Som du kan fornemme ovenfor, er der flere ting der spiller ind, når du skal beregne, hvad det koster at optage et lån. Sørg derfor altid for at sammenligne forskellige udbydere, så du kan finde den billigste udbyder, og den udbyder, som bedst kan opfylde dine behov. Det er meget vigtigt, at du overvejer dette grundigt. Det er ydermere vigtigt, at du ikke kommer til at optage et lån, som du har svært ved at betale tilbage.

Det kan føre til et endnu dyrere lån for dig, samt at du bliver registreret i RKI eller Debitor registret. Derfor er det vigtigt, at du sætter dig ned og regner ud, hvor meget du kan tilbagebetale hver måned. Når lånet på denne måde er velovervejet, sikrer du dig bedre for, at du kan betale lånet tilbage.

Spørgsmål og svar

Lånios unikke koncept gør det nemmere, hurtigere og mere overskueligt at låne penge online. Du udfylder kun én låneansøgning, hvorefter vi sætter bankerne i konkurrence om at give dig det bedste lån. Når du har modtaget dine nye lånetilbud, kan du nemt sammenligne og herefter vælge dét lån, som passer dig og din økonomi bedst.

Lånio er de første i Danmark, der tilbyder dette unikke koncept, der gør det muligt at låne penge hurtigt på en simpel måde. I stedet for at udfylde et hav af låneansøgninger, udfylder du kun én hos Lånio, hvorfor du sparer en masse tid og besvær. Vi sætter bankerne i konkurrence om dig, så dit lån bliver så billigt som muligt. Vi kalder det: Lån penge smart.

Lånio fastsætter ikke renterne, men vi viser dig bankernes minimum- og maksimumrente. Renten starter fra 3,49%, når du ansøger om lån på Lånio.dk. Det er udelukkende bankerne, der afgør hvilken rente, du får på dit lån. Hver bank behandler din låneansøgning individuelt og udarbejder et skræddersyet tilbud til dig ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Husk, at et lån ikke udelukkende består af renter, men også af andre gebyrer.

ÅOP står for lånets samlede årlige omkostninger i procent. Det betyder, at lånets ÅOP ikke kun inkluderer renter, men også andre gebyrer som etableringsgebyrer og administrationsomkostninger. Når du skal vurdere de lånetilbud, som Lånio indsamler til dig, bør du altid se på ÅOP’en.

Lånio står ikke for udbetalingen af pengene. Det gør Lånios banksamarbejdspartnere. Udbetalingen af pengene varierer således fra bank til bank men typisk står pengene på din konto indenfor 1-5 bankdage. Når du modtager lånetilbuddene fra bankerne, oplyses du om deres udbetalingstid - er en hurtigt udbetalingstid vigtigt for dig, kan du vælge den bank, der tilbyder dette.

Lånio afgør ikke, hvorvidt din økonomi er god eller ej. Bankerne udarbejder individuelle lånetilbud ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Herefter vurderer bankerne, om de kan tilbyde dig et lån. Da du, med Lånios koncept, modtager flere lånetilbud, øger du dine chancer, for at få bevilget et lån. Chancerne for et lån øges desuden, hvis du har en medansøger.

Gennem Lånios koncept kan du finde forbrugslån fra 10.000 kr. og helt op til 300.000 kr. Som tommelfingeregel kan du øge din chance for godkendelse, ved at ansøge om lån på maksimum 90 % af din årsindkomst.

Alle Lånios banksamarbejdspartnere stiller ikke nødvendigvis de samme krav til dig som låntager. Men du får selvfølgelig kun lånetilbud fra banker, der vil godkende dig. Nogle banker stiller krav til årlig indkomst for dig eller din husstand. Derudover figurerer følgende generelle krav:

  • Du må ikke være registreret i RKI
  • Du skal minimum være 18 år

Ved at vælge "samle eksisterende lån" når du skal angive låneformål i vores låneformular, kan du fortælle bankerne, at dit lån skal bruges til at indfri andre lån og dermed sænke dine samlede låneomkostninger. Det betyder dog ikke, at du udelukkende skal bruge pengene til at samle anden gæld. Eksempelvis kan du låne 40.000 kr. og angive, hvor stor andel af lånet der skal anvendes på indfrielse af eksisterende gældsposter.

Nej, det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge om online lån gennem Lånio. Desuden tillægges der ikke omkostninger på dit lån ved vores unikke koncept - dine lånevilkår vil være de samme som dem, du får tilbudt direkte på bankernes hjemmesider.

Der er flere muligheder for at opnå en lav ydelse. Eksempelvis kan du i vores låneformular forlænge løbetiden, og dermed sænke den månedlige ydelse. Den månedlige ydelse fastsættes ikke af Lånio med af vores banksamarbejdspartnere ud fra dit ønskede lånebeløb, tilbagebetalingstid, renter og andre gebyrer.

Du kan ansøge om en tilbagebetalingstid på 1-12 år (12-144 måneder). Du kan således til dels selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Der kan dog opstå situationer, hvor Lånios banksamarbejdspartnere tilbyder dig lån med enten længere eller kortere tilbagebetalingstid end ønsket.

Ja, det er muligt, men ikke anbefalet at have beskyttet adresse.

Det er muligt at optage et lån med adressebeskyttelse, men det er op til de enkelte banker, hvorvidt de tillader det eller ej. Oftest vil du blive bedt om at ophøre adressebeskyttelsen i den periode lånet ønskes eller benytte alternativ dokumentation. For at du kan modtage flest mulige lånetilbud og dermed få det billigste lån, anbefaler Lånio ikke at du har adressebeskyttelse i perioden lånet ønskes.

Når en bruger vælger at optage et lån gennem vores koncept, modtager Lånio en lille provision fra den valgte samarbejdspartner. Gennem Lånio.dks Lån Penge Smart-koncept er det muligt at få endnu lavere renter, da bankerne sættes i konkurrence med hinanden.

Ja, det er til enhver tid muligt at fortryde et lån (kreditaftale). Bestemmelserne står i kreditaftalelovens §19, som skriver, at kan låntager fortryde en aftale om en finansieringsaftale inden for 14 dage.  

Har du behov for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 38 41 03 02. Du kan også skrive en mail til kundeservice@laanio.dk, hvor du vil få svar inden for 24 timer. Dette gælder selvfølgelig ikke i weekender, der vender de tilbage til dig direkte på førstkommende arbejdsdag.